• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 16°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Avrupa’ya ’Kaçak Göçmen’ Eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinin kaçak göçmenlere yönelik tavrını eleştirerek, “Bu insanlara karşı bir çözüm üretmek acaba gelişmiş ülkelerin sırtına borç değil mi? Biz diyoruz ki herkes boyn...
Avrupa’ya ’Kaçak Göçmen’ Eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa ülkelerinin kaçak göçmenlere yönelik tavrını eleştirerek, “Bu insanlara karşı bir çözüm üretmek acaba gelişmiş ülkelerin sırtına borç değil mi? Biz diyoruz ki herkes boynunun borcunu yerine getirmeli” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk’taki resmi temasları kapsamında Arnavut Cumhurbaşkanı Bujar Nişani ile gerçekleştirdiği baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Arnavutluk-Türkiye arasındaki ticaret hacmini 1 milyar dolara ulaşmasını temenni ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aslında yapı itibariyle bu irade her iki ülkede de mevcut. Şunu hemen eklemek isterim ki, ekonomik işbirliğimiz sadece ticaretle sınırlı değil. Yatırım noktasında da şu anda biliyorsunuz Türk girişimcilerinin Arnavutluk’taki yatırımın toplam tutarı 2,7 milyar dolar. Bugün de büyük bir iş adamı grubuyla Arnavutluktayız. Akşam değerli dostumla işadamlarına hep birlikte hitap edeceğiz. Onların da bu noktadaki heyecanını daha da arttırmamız lazım” diye konuştu.

“BALKANLAR’DA BARIŞ ORTAMINI ZEDELEME GAYRETİ OLANLAR VAR”

Nişani ile görüşmelerinde bölgesel ve uluslararası güncel meselelere de değinildiğinden bahseden Erdoğan, “Balkanlar’da barış ortamını zedeleme gayreti olanlar var. Onun için Balkanların barış ve refah ve istikrarına biz de çok önem veriyoruz. Özellikle Makedonya Cumhuriyeti’nde devam eden gerginliklerin diyalog yoluyla çözülmesini ve Ohri Anlaşması’yla sağlanmış olan barışın zarar görmemesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“TERÖRÜN KAZANANI KAYBEDENİ OLMAZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin terörden çok çekmiş bir ülke olduğunu hatırlatarak, “Şu anda hala 30 yıldır devam eden terörle mücadele sürecimiz hala devam ediyor. Bunun bedelini çok iyi biliriz. Aynı bedeli Balkanlar’da, dünyanın değişik yerlerinde, farklı ülkeler kim olursa olsun hangi dinden, hangi etnik unsurdan olursa olsun böyle bir bedeli ödemelerini istemiyoruz. Terörün kazananı kaybedeni olmaz. Her iki taraf da kaybeder. Aynı savaşta olduğu gibi” dedi. Erdoğan, özellikle Suriye ve Irak’ta yaşanan konuların Türkiye’nin gündeminin değişmezleri arasında olduğu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda 2 milyon insan bizim ülkemizde. Bunların 1 milyon 700 bini Suriye’den, 300 bini de Irak’tan. Şu ana kadar yaptığımız harcama 5 milyar 600 milyon dolar. Tabi ayrıca çadır kentlerde, konteynır kentlerde olanların dışında ülkemizin değişik şehirlerinde de yaşayanlar var. Biz bunun sancısını, bedelini çok çektik, hala da ödüyoruz ama dostlarımızın aynı şekilde bu tür bedelleri ödemesini istemiyoruz” dedi.

“AB’NİN AKDENİZ VE EGE’DE HAYATINI KAYBEDEN GÖÇMENLERE KARŞI TAVRI ORTADA”

Akdeniz’de, Ege’de göçmenlerin botlarda, balıkçı gemilerinde batarak öldüklerine hep birlikte şahit olunduğunun altını çizen Erdoğan, “Ne yazık ki bunlara karşı AB’nin takındığı tavırlar da ortada. AB’de müzakereci bir ülkenin cumhurbaşkanı olarak bunu söylüyorum. Canımız yandığı için söylüyorum. Fakir, evsiz, yurtsuz bu tür insanlara karşı duyarsız mı kalacağız? Bu insanlara karşı bir çözüm üretmek acaba gelişmiş ülkelerin sırtına borç değil mi? Biz diyoruz ki herkes boynunun borcunu yerine getirmeli” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim