• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 12°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 10°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

Asker Eğlencesinde Maganda Kurşunlarına Hedef Oldu

Darıca da meydana gelen olayda 15 yaşında ki Alperen Yaylak asker uğurlama konvoyundan tabanca ile açılan ateş sonucu yaralandı. Şans eseri ölümden dönen Alperen Yaylak ameliyat ve gördüğü tedavinin ardından hastaneden taburcu olurken, baba Muharrem Yayl
Asker Eğlencesinde Maganda Kurşunlarına Hedef Oldu

ASKER UĞURLAMASINDA TABANCAYLA HAVAYA AÇILAN ATEŞLE YARALANDI, ÖLÜMDEN DÖNDÜ:

 

Alperen’i Maganda Kurşunu Öldürüyordu

 

   Darıca da  meydana gelen olayda 15 yaşında ki Alperen Yaylak asker uğurlama konvoyundan tabanca ile açılan ateş sonucu yaralandı. Şans eseri ölümden dönen Alperen Yaylak ameliyat ve gördüğü tedavinin ardından hastaneden taburcu olurken, baba Muharrem Yaylak magandaların yakalanması için şikâyetçi oldu.

 

Olay 4 Ağustos 2015 Salı günü Darıca Pirireis Mahallesi Bağdat Caddesi A Blok No:18 üzerinde ki binada meydana geldi. Binanın teras kısmından asker uğurlamak için oluşturulan konvoyu izleyen 15 yaşında ki Alperen Yaylak biranda ağzında bir acı hissetti. Ağız kısmından kanlar geldiğini fark eden Alperen Yaylak yaralandı.  Şans eseri ölümden dönen 15 yaşında ki çocuğun ailesi tabanca ile havaya ateş açan magandaların bulunması için polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

TERASTAN BAKARKEN VURULDU

Olayla ilgili   açıklama yapan baba Muharrem Yaylak şunları söyledi, “4 Ağustos 2015 Salı günü oğlum Alperen Yaylak evimizin teras katından asker uğurlama konvoyunu izlerken  gece 23.15 sıralarında Darıca’daki evimizin önünde asker uğurlaması yapan insanlar konvoy yapmışlar. Arabalarla ralli yaparak silah patlatarak konvoy yapıyorlar. Benim oğlum da o anda balkona çıkıyor. Balkondan onları seyrederken siyah bir arabadan şoför tarafından bir şarjörü boşaltıyorlar. Bunlardan bir tanesi benim oğlumun çenesine geliyor. Mermi 5 tane azı dişini kırarak kulağının altından çıkıyor. Ve o anda benim oğlum kan revan içerisinde kalıyor. Hızlı bir şekilde hastaneye kaldırdık. Pendik’teki Marmara Üniversitesi acil bölümüne aldılar. Tomografi çektiler. Kafatasında herhangi bir mermi çekirdeğine rast gelmedi. Polis hemen olaya el koydu. Askere giden ailenin evinin önünde 6-7 tane boş kovan bulundu. Aileyle de görüştü. 1-2 Ağustos tarihinde de gerçekleşen Asker uğurlamada da yine   evinin önünde davullu zurnalı eğlence yaptılar. Bu eğlencede de yine bir şarjör mermi boşalttılar. Bunu bütün mahalle canlı canlı görüyor. Ve orada bir sürü insanın içerisinde bu mermileri patlatıyorlar. Benim oğlum ölebilirdi. Allah onu bize bağışladı. Ama bunun hukuki bir boyutu varsa biz polise ve savcılığa davamızı bildirdik. İnşallah failleri bulunur, gerekli ceza da verilir. Çünkü her sene sayısızca insan bu serseri ve maganda kurşunundan ölüyor. Bunun bir cezası olması lazım. Atan kişinin arabası belli, evi belli, ama ilaha ki atan kişinin eşkâlinin belli olması lazımmış. Bu görev de polise düşer. Biz nereden bileceğiz kimin attığını. Çünkü 4. kata mermi geliyor. Ama mermi aşağıdan geldiği için atan kişiyi de görme şansımız sıfır. Bu görev polise düşer diye düşünüyoruz. Çünkü diğer emaylar belli. Ama illa atan kişinin eşkâli belli olması gerekiyorsa polis aileyi konuşturacak. Araba sizinse bunu kim kullandı? Boş kovanlar polisin elinde şu anda. Bunlar da belli. Hafta sonu törende atılan mermiler de belli. O zaman gerisi polise kalmış bir şey. Biz şikayetimizi belirttik. İnşallah faili bulunur. Başkalarının çocukları veya insanlar boşu boşuna ölmüş olmaz.’’ dedi.

ATEŞ EDEN KİŞİ MUTLAKA BULUNMALI

Havaya ateş açarak oğlunun yaralanmasına neden olanlar hakkında Darıca Emniyet Müdürlüğü’nde şikâyetçi olan Muharrem Yaylak, “Darıca’da oturduğum eve 1,5 ay kadar önce taşındım.  Olaydan önce Cumartesi ve Pazar günü evimizin karşısında ki üç katlı binanın bahçesinde davullu zurnalı asker eğlencesi vardı.  Zaten o gece silahla havaya ateş ettiler. Olayın olduğu günde asker konvoyunda 6-7 kez ateş açıldığını duydum.  Asker uğurlaması sırasında araçlar ve araçların içindekilerin kim olduğu araştırılınca ortaya çıkacak.  Oğlum şans eseri ve büyük bir mucize sonucu ölümden döndü. Ancak ölebilir ve bize büyük acılar yaşatabilirdi.  Bundan dolayı silahla havaya gelişi güzel ateş açan ve insanların canına kast eden bu şahısların adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz.”diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim