• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 13°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9716.77 0.00
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

"Artık Üstün Zekalı Demiyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Milli eğitim literatüründe artık üstün zekalı tabirini kullanmıyoruz, özel yetenekli diyoruz. Her çocuğumuzun özel yeteneği var" dedi.Bir dizi ziyaret için İzmir’e gele...
Artık Üstün Zekalı Demiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Milli eğitim literatüründe artık üstün zekalı tabirini kullanmıyoruz, özel yetenekli diyoruz. Her çocuğumuzun özel yeteneği var" dedi.

Bir dizi ziyaret için İzmir’e gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tamamlanan iki okulun açılış kurdelesini kesti. İlk olarak Güzelbahçe’deki Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nin açılışını yapan Bakan Avcı, İslam kültüründe sürüp giden kesintisiz iyilik anlamında “sadaka-i cariye” diye bir kavram olduğunu söyleyerek, bu eğitim kurumlarının açılışında hayırseverlere çok imrendiğini anlattı.

“ARTIK ÜSTÜN ZEKALI DEMİYORUZ”

Her çocuğun özel olduğuna vurgu yapan Avcı, “Bizim eğitim alanında yaptığımız düzenlemelerde, kısaca 444 dediğimiz 4+4+4 düzenlemesinin temel ilkelerinden biri de her çocuğa eğilimine, yeteneğine göre ayrı kulvarlar açabilecek bir düzenleme yapmaktır. Biz, milli eğitim literatüründe artık üstün zekalı tabirini kullanmıyoruz, özel yetenekli diyoruz. Her çocuğumuzun özel yeteneği var. Dolayısıyla burada eğitim görecek çocuklarımızın da içlerinde kim bilir ne cevherler var. Bu kurumlar onların bu yeteneklerini açığa çıkarmaya vesile olacak” dedi.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi’nin yapılmasını sağlayan hayırsever işadamı Selim Yaşar da, İzmir’de 7 bini aşkın otizmli olduğunu belirterek, okulun, okul öncesi eğitim, 12 yıllık eğitim ve iş uygulama eğitimi ile 23 yaşına kadar eğitim verebilecek bir yapıda planlandığını dile getirdi.

Bakan Avcı, okulu yaptıran Yaşar ailesi üyelerine şükran ve fidan dikim belgesini verirken, Selim Yaşar da Bakan Avcı’ya teşekkür plaketi sundu. Törenin ardından okulu gezen Bakan Avcı, okul hakkında öğretmenlerden bilgi aldı.

“EN BÜYÜK PAY EĞİTİME”

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın bir sonraki durağı yapımı tamamlanan Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Buradaki açılış töreninde açıklama yapan Avcı, son 12 yılda bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrıldığını ve bu sayede eğitim altyapısı anlamında büyük ilerleme kaydedildiğini söyledi.

“YENİ OKULLAR YOLDA”

Avcı, İzmir’in de bu süreçte eğitim altyapısı bakımından hızla geliştiğini ve hızla gelişmeye devam ettiğini ifade ederek şöyle konuştu: “2002-2003 eğitim öğretim yılında İzmir genelinde 11 anaokulu vardı; 2014-2015’te bu sayı 60. Demek ki, 49 ilave olmuş. İlkokul ve ortaokul daha önce 8 yıllık kesintisiz eğitim nedeniyle bir aradaydı, ikisinin bir arada olduğu temel eğitim kurumu sayısı 892 iken bugün 704 ilkokul, 459 ortaokul olmak üzere 1163’e çıkmış durumda. Yeni açacaklarımız bu sayılara dahil değil. Aynı şey liselerde de söz konusu 73’ü genel, 19 Anadolu lisesi olmak üzere toplam 92 lise düzeyinde eğitim kurum vardı, bugün 111 lise var. Spor lisesi yoktu açtık, sosyal bilimler lisesi yoktu, şimdi 3 tane var, meslek liselerinde çok sevindirici gelişme yaşıyoruz 153 olan meslek liselerinin sayısı, bugün 298. Bunlar içinde anadolu meslek lisesi hiç yoktu, şimdi 6 tane. Müzik ve sahne sanatları lisesi yoktu, açtık. Müzik ve bale okulu yoktu, açtık. Rehberlik ve araştırma merkezi sayısı 3’tü, şimdi 11.”

GAZETECİLERE PASTA İKRAM ETTİ

32 derslikli okulun kurdelesini, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte kesen Bakan Avcı, okul öğrencilerinin kendi yaptıkları pastayı okul müdürü Nermin Erdem ile birlikte kesti. Pastayı ilk olarak basın mensuplarına ikram eden Avcı, pastadan kendisi de tattı. Okulu gezen Avcı, İzmir Valiliği’ni ziyaret etmek için okuldan ayrıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim