• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9909.56 1.98
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Ara eleman sorunu çözülecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, gündemin uygun olması halinde önümüzdeki hafta Üretim Reform Paketi Yasa Taslağı’nın Bakanlar Kurulu’na sunulacağını söyledi. Özlü, taslak ile sanayicinin ihtiyaç duyduğu ara eleman sorununu çözmek için OSB’le
Ara eleman sorunu çözülecek!

Nitelikli ara eleman ihtiyacı nedeniyle yaşadıkları sıkıntıyı her platformda dile getiren sanayiciye müjdeli haber geldi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, OSB’lerde teknik kolejler kurduracaklarını açıkladı. Bakan Özlü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan bir süredir ilgili kurum ve kuruluşların görüşüne açılmış olan Üretim Reform Paketi Yasa Taslağı ile ilgili çalışmaların, önümüzdeki günlerde hızlanacağını söyledi. Taslakta, nitelikli teknik eleman ihtiyacına yönelik düzenlemelerin de bulunduğunu belirten Özlü, sanayicinin bu konudaki beklentilerine yanıt vermiş oldu.

OSB’lerde pratik yapacaklar
Bakan Faruk Özlü, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na sunulma aşamasına gelen Üretim Reform Paketi Yasa Taslağı’nı gündemin uygun olması durumunda çok kısa süre içinde Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını kaydetti.  Pakete sanayicinin nitelikli elemen ihtiyacının karşılanmasına dönük yeni düzenlemelerin gireceğini dile getiren Özlü, “Bu kapsamda YÖK ile görüşmeler yapıyoruz. Hem üniversite hem de ortaöğretimde sanayicinin ihtiyacı olan insan kaynağının yetişmesini sağlayacağız. Üniversitelerin mühendislik ve teknoloji bölümlerinde okuyan öğrencilerin endüstrinin geliştiği yerlerde OSB’lerde, fabrikalarda belli sürelerle pratik yapması zorunlu hale getirilecek” dedi.

Hedef 300 teknik kolej
Bakan Faruk Özlü, OSB’lerde kurulacak teknik kolejler ile ilgili şunları söyledi:
“Teknik kolejleri OSB yönetimleri kuracak. OSB yönetimlerine kredi vereceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci başına 6 bin 500 TL destek sağlayacak. Ankara Sanayi Odası’nın kurduğu örnek bir okul var. 300 tane teknik kolej kurmayı hedefliyoruz. Bu okullar her OSB’de kurulacak, yönetimleri de yine OSB’lerde olacak. Müfredatı Milli Eğitim Bakanlığı belirleyecek. OSB’ler elektrik, elektronik hangi alanlarda eğitim vermesini istiyorsa ona göre bu okulları belirleyecek.”

SAGYAŞ kurulacak
Üretim Reform Paketi Yasa Taslağı’nda sanayiciler ve OSB’lere dönük düzenlemelerin yer aldığını anımsatan Özlü, başta OSB Kanunu olmak üzere çok sayıda kanunda değişikliğe gidildiğini ifade etti. Bakan Özlü, mevcut OSB mevzuatında bulunmayan “Sanayi Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi (SAGYAŞ)” adı altında yeni bir oluşum öngörüldüğünü belirterek, “SAGYAŞ’ın sermayesinin tamamı Hazine’ye ait olacak. Şirket, sanayi parseli arzını artırarak, yatırımcıların yatırım sermayesi ihtiyaçlarını azaltarak farklı finansman yöntemleriyle üst yapılı veya üst yapısız sanayi alanlarına ulaşmasını sağlayacak. Taslakta yer alan diğer bir düzenlemeyle OSB’lerin altyapı yapım işleri ile sanayi sitelerinin üstyapı ve altyapı yapım işlerine KDV muafiyeti getiriliyor. Sanayi işletmecileri hafta sonu ruhsatı almadan çalışabilecek. Mera ve zeytinlik alanlarda sanayileşmenin önü açılacak” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim