• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9937.32 2.27
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Aliyev'de FETÖ'nün hedefinde

2007 yılından bu yana FETÖ’nün Azerbaycan’daki örgütlenmelerini deşifre eden yazılar yazan Azerbaycan Yeniçağ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Agil Alesger, Akit’e özel açıklamalarda bulundu.
Aliyev'de FETÖ'nün hedefinde

Alesger, “Uyandırılan FETÖ hücreleri, 15 Temmuz’dan sonra bizzat Aliyev’in talimatıyla Azerbaycan’da başlatılan FETÖ soruşturmalarını sulandırmak ve sabote etmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Türkiye, Azerbaycan’a bu konuda destek olmalı” dedi.

2007 yılından bu yana Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün Azerbaycan’daki örgütlenmelerini deşifre eden yazılar yazan Azerbaycan Yeniçağ Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Agil Alesger, Akit’e özel açıklamalarda bulundu. Alesger, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in aynı kaderi yaşadığını görüyorum. FETÖ ile mücadelede Erdoğan da yalnız bırakıldı, Aliyev’de yalnız bırakıldı, bırakılıyor. Uyandırılan FETÖ hücreleri, 15 Temmuz’dan sonra bizzat Aliyev’in talimatıyla Azerbaycan’da başlatılan FETÖ soruşturmalarını sulandırmak ve sabote etmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Türkiye, Azerbaycan’a bu konuda destek olmalı” dedi. Azerbaycan’da tarih boyunca hiç açılmayan tazminat davasının FETÖ’ye yönelik yazdığı kitap nedeniyle kendisine açıldığını belirten Agil Alesger, “Bugüne kadar hiç kimseye 2.5 milyon dolarlık tazminat davası açılmadı, fakat kitap yazarak bu örgütü deşifre ettiğim için bana 2.5 milyon dolarlık tazminat davası açıldı. Bu dava hâlâ sürüyor. Yeni çıkan kitabım nedeniyle de yeni tazminat davalarının açılacağını bekliyorum” açıklamasında bulundu. 

“İSLAM’A KARŞI OLDUKLARI İÇİN FETÖ’YE KARŞI ÇIKTIM”

Azerbaycan’daki FETÖ’ye karşı mücadeleyi Allah için başlattığını ve Allah için devam ettirdiğini belirten Alesger, “Azerbaycan’da herkes ‘Fetullah Gülen, şeriatı getirecek’ diyordu ama ben bunların İslam’ı yozlaştırdığını, ‘Ilımlı İslam’ projesiyle İslam’a karşı olduklarını söylüyordum ve bu nedenle bu örgüte karşı yıllardır mücadele ediyorum. Ben yıllar önce Fetullah Gülen’in gizli kardinal olduğunu ve bir Vatikan projesi olduğunu yazmıştım” dedi.

Önemli bir ayrıntıya dikkat çeken Alesger, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in aynı kaderi yaşadığını görüyorum. FETÖ ile mücadelede Erdoğan da yalnız bırakıldı, Aliyev’de yalnız bırakıldı, bırakılıyor. Şu anda Azerbaycan’da FETÖ ile mücadele varsa bu mücadele Aliyev vasıtasıyla vardır. Enerji, eğitim ve diğer sektörlerdeki bakanlar, bürokratlar FETÖ ile mücadelenin önüne taş koymak için ellerinden geleni yapıyorlar” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. 

“15 TEMMUZ’DA BAŞARILI OLSALARDI BİZİ ASACAKLARDI”

Azerbaycan’daki ekonomik gücün ve devlet dairelerindeki bürokrasinin FETÖ’nün elinde olduğunu söyleyen Alesger, “FETÖ, sadece Türkiye’de değil, Orta Asya’da, Türki Cumhuriyetlerinde, Azerbaycan’da karşılarında engel olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı görüyor. İşte bu nedenle önlerinde engel olarak duran Erdoğan’ı 15 Temmuz’da ortadan kaldırmak istediler, fakat Allah bunlara o sevinci yaşatmadı. Türkiye’de 15 Temmuz’da FETÖ başarılı olsaydı hemen ardından Azerbaycan’da da FETÖ’ye karşı çıkanlar için darağaçları kuracak ve bizleri asacaklardı” diye konuştu.   

Azerbaycan’daki uyuyan örgüt hücrelerinin bazılarının uyandırıldığına dikkat çeken Alesger, “Uyandırılan FETÖ hücreleri, 15 Temmuz’dan sonra bizzat Aliyev’in talimatıyla Azerbaycan’da başlatılan FETÖ soruşturmalarını sulandırmak ve sabote etmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Azerbaycan’daki FETÖ soruşturmasını yapan kurumlara uyandırılan hücreler tarafından FETÖ’cü olmayan kişiler ihbar ediliyor. Yine uyandırılan hücreler tarafından devlet içinde hiç bir etkinliği olmayan FETÖ’cüler ihbar edilerek üst seviyedeki önemli isimleri gizleme gayretindeler. Deşifre olmuş bazı ajanlarını kurban vererek esas adamlarını koruma hedefindeler. Türkiye’deki FETÖ soruşturmalarına yönelik yaptıkları çalışmaların aynısını Azerbaycan’da yapıyorlar” dedi.    

“TÜRKİYE, AZERBAYCAN’A DESTEK OLSUN”

Azerbaycan’daki FETÖ soruşturmalarına yönelik Türkiye’nin destek vermesi gerektiğini belirten Alesger, “Sayın Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi televizyonlara bağlanarak yaptığı konuşmasını 1994 senesinde Sayın Haydar Aliyev’in Rus görünümlü bazı askerlerin Aliyev’i devirmek için başlattığı operasyona karşı yaptığı televizyon konuşmasını hatırladık. Haydar Aliyev de tıpkı Erdoğan gibi halkı sokağa çağırmış ve halkın toplanmasıyla da isyancı askerler teslim olmuşlardı. Mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Haydar Aliyev siyasetinin devamıdır. Eğer Türkiye’de olduğu gibi bir darbe girişimi olursa o da aynen babası gibi ve Erdoğan gibi  aynı adımı atacaktır” açıklamasını yaptı.  

“FETÖ’CÜLER TÜRKİYE’DEKİ GELİŞMELERİ SAPTIRIYOR”

Eskiden Azerbaycan devleti tümüyle FETÖ’nün kontrolünde olduğunu belirten Alesger, “2007 yılından bu yana FETÖ’ye yönelik yazdığım yazılar nedeniyle devlet içinden hep engellemelerle karşılaştım ve her tarafa ‘düşman’ olarak gösterildim fakat son bir kaç senedir devlet yetkilileri de FETÖ’ye dair fikirlerimize başvuruyorlar. 15 Temmuz sonrasında burada yaşayan insanların bir çoğunda bu örgüte karşı ciddi tepki oluştu. Azerbaycan’da FETÖ’cülerin Diyalog Avrasya Platformu (DAP) çeşitli hediye ve gezilerle irtibat kurduğu devlet yetkilileri üzerinde Erdoğan tarafından mağdur edildikleri intibasını oluşturmaya çalışıyorlar. Özellikle kripto FETÖ’cüler, Türkiye’deki hadiseleri saptırarak Azerbaycan’daki kamuoyuna yansıtmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim