• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:23Güneş 06:00Öğle 13:07İkindi 16:56Akşam 20:03Yatsı 21:34
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9915.62 2.05
  • Altın: 2440.177 0.51
  • Dolar: 32.4575 -0.23
  • Euro: 34.7559 -0.63

AK Parti'de kongre heyecanı

Türkiye'yi 13 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti'nin, 5. Olağan Büyük Kongresi başladı.
AK Parti'de kongre heyecanı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

Başbakan Davutoğlu konuşmasına Şehitlerimiz ve Mekke'de hayatını kaybeden Hacı adayları için Fatiha okutarak başladı. Dua sonrası gür sesle "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye haykırdı...

- Yüreğimiz kardeşlik kardeşlik, birlik birlik diye çarpıyor. 

 

DAVUTOĞLU İLK KONUŞMASINI DIŞARIDA YAPTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Kongresi için gelen ve Ankara Arena Spor Salonu dışında bekleyen partililere kısa bir konuşma yaptı. Davutoğlu az sonra salondaki partililere hitap edecek... Davutoğlu'nun dışarıdaki ilk konuşmasında ilk mesajı AK Parti bir, Türkiye bir oldu. Ak yüreklerini Türkiye’nin yürekleriyle buluşturan dava arkadaşlarım hoş geldiniz. Bir tek şeyi söylemek için geldiniz, biz biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye’yiz. Siz ki bu zor zamanda Türkiye’de sanki olağanüstü bir durum varmış gibi, kriz çıkarmaya çalışanlara karşı Türkiye’nin her yerden Ankara’ya aktınız. Anadolu’dan Rumeli’ye giden atalarınız gibi, büyük fethe yürüyen dedeleriniz gibi geldiniz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Böyle zor zamanlarda Ak bayrağı, al bayrağı yüceltmekten gurur duyuyoruz.

7 HAZİRAN'DAN SONRA DÜĞMEYE BASILDI

Vatanın birliği için hiç korkmadan cesaretle şer odaklarına, terör odakların yürüyen yiğitler gibi o emanetlere güç vermeye geldiniz. 7 Haziran sonrası çok kriz çıkarılmaya çalışıldı. Bir anda PKK’sı, DEAŞ’I dışardaki odaklarla birlikte düğmeye bastılar ve Ak Parti’nin kazanımlarını yerle bir etmek için harekete geçtiler.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN GİBİ HEP DİK DURDUK

- AK Parti 1 Kasım’da zafer için harekete geçiyor. AK Parti kadroları istikbal için, huzur için yürüyor. 7 Haziran’dan sonra yaşananları gördük. Kimlerin ülkeyi parçalamak için harekete geçtiğini gördü bu Türkiye. Bu millet kimlerin iktidardan kaçtığını gördü. Biz dik durduk cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi hep dik durduk. En zor şartlarda bile millet gür bir ses istediğinde işte buradayız, işte sesimiz dedik.

1 KASIM'DA HEP BERABER MİLLİ İRADE DİYECEK MİYİZ?

- Şimdi sizler bu mevcudiyetle buradayız diyorsunuz. 1 Kasım’da AK Parti bayrağını dikiyor muyuz. Şehitlerimizin emanetlerini ayakta tutacak mıyız. Bu gençler onurlu bir gelecek sağlayacak mıyız. Sefere hazır mısınız? Menzili görüyor musunuz? 1 Kasım’da hep beraber milli irade diyecek miyiz. İşte AK Yürekler millet yürek istediğinde yüreğini ortaya koyar. Seferimiz hayırlı menzilimiz yakın olsun.

SALONA GİRDİ, PARTİLİLERİ SELAMLADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonun dışındaki partililere seslendikten sonra Ankara Arena Spor Salonu'na girdi.

HDP KATILMADI

AK Parti Kongresi'ne katılan siyasi parti ve dernek başkanları tek tek sayıldı. 
Davetli olmasına rağmen HDP'den kimse AK Parti kongresine katılmadı. 
TBMM'de temsil edilen partilerden sadece CHP'den Genel Sekreter Gürsel Tekin ve MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel Kongre'ye katıldı. 
Ayrıca, Demokrat Parti, DSP, Saadet Partisi, ANAP, Çoğulcu Demokrasi Partisi de Kongre'de yer aldılar.

ABDULLAH GÜL'ÜN MESAJI OKUNDU

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kongreye katılmadı ama gönderdiği mesaj okundu. Gül'ün mesajı şöyle:

''Değerli gönüldaşlarım ve  isimsiz kahramanlar Kurucusu olmaktan iftihar ettiği AK Parti Kongresi’nni hayırlara vesile olmasını diliyorum 2001'de kurulan AK Partinin hizmetleri erdemliler hareketi olarak yansımasıdır. 2002'de Türkiye’yİ özgürlükler ülkesine dönüştürmüştür. Kapsamlı bir reform hareketiyle ülkemizin tarihini değiştirmiş kardeş ülkelere de ilham kaynağı olmuştur. Girdiği her seçimden başarıyla ayrılmıştır. Ülkemiz zor bir dönem geçmektedir. İnsanlık, siyasi ve terörün etkisiyle karşı karşıyız. Bu olumsuz şartlar karşısında da hak ve hukuktan uzaklaşmadan ortak akılla hareket ederek milletimizin sorunlarının çözümü olmaya devam edecektir. Bu partinin sevdalısı ve kurucusu olarak, gönüldaşınız olarak kongrenizde başarılar diliyor ve hepimizi Allah’a emanet ediyorum''

1-087.jpg2-081.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim