• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 14°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9716.77 0.00
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri

Yapılan 1 Kasım erken seçimlerinde AKP Kocaeli Milletvekilleri seçilen isimlerin özgeçmişleri...
Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri

FİKRİ IŞIK

Fikri Işık, 5 Aralık 2013 tarihinde Nihat Ergün’ün yerine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirildi. Peki bu Fikri Işık kimdir? 13 Eylül 1965 yılında Gümüşhane’ye bağlı Babacan köyünde dünyaya geldi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü mezunudur. Siyaset hayatına başlamadan önce öğretmenlik yapan Fikri Işık, 23. ve 24. Dönemlerde Ak Parti’den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 31 Ocak 2013 tarihinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi. Fikri Işık, evli ve 4 çocuk babasıdır. İyi derece İngilizce ve orta düzeyde Arapça dillerini bilmektedir.

RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU

1965 Malatya doğumludur. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olup, Atılım Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bililimi Dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2004 yılında Kocaeli İl Kadın Kollarında siyasete başlayan Katırcıoğlu, 2005 yılından itibaren Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK üyesi olarak görevine devam etmektedir. STK ve Aileden Sorumlu Komisyon Başkanlığı görevini yürütmüştür. Çeşitli vakıflarda ve özel liselerde Ebru Sanatı eğitimi vermektedir. Evli ve iki çocuk annesidir. Katırcıoğlu, Türk Diyanet Vakfı KAGEM ve Sosyal Projeler Birimi Uzmanı olarak görev yaptı.

ZEKİ AYGÜN

22 Temmuz 1953 tarihinde Kocaeli’nin Derince ilçesinde doğdu. 1976 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Bölümünden mezun oldu. 1979-1981 yılları arasında serbest elektrik mühendisliği hizmeti verdi. 1981 yılında Ünka İnş. Tes. San. Ve Tic. Ltd. Şirketini kurarak 1981 yılından bugüne şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını sürdürmekte. AK Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcılığı ve Kocaeli İl Başkanlığı görevlerini yürüttü.  Bir dönemdir AKP Kocaeli Milletvekilliği görevini sürdüren  12 Haziran 2011 seçimlerinde Ak Parti Kocaeli Milletvekilliği adayı. Evli ve 3 çocuk babası.

İLYAS ŞEKER

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, 30 Mayıs 1960’ta Erzurum Şenkaya’da doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Kibret’tir.  Harita Kadastro Yüksek Mühendisi; Gazi Üniversitesi Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Kadastro Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını YTÜ’de yaptı. 1978’te Bursa Orhaneli Kadastro Müdürlüğünde göreve başladı. 1984’te Tapu Sicil Müdür Yardımcısı oldu. YTÜ’de mühendis olarak görev yaptı. 1985’te ortağı olduğu Denge Harita Şirketini kurdu. Planlama, imar, altyapı ve kamulaştırma projeleri konularında çalıştı. Kocaeli Büyükşehir ve İzmit Belediyeleri Meclis Üyelikleri ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevinde bulundu. İmar Komisyonu ve diğer komisyonlarda da görev yaptı. Şeker Ayrıca 2 dönemdir AKP Kocaeli Milletvekili görevini sürdürmekte. 

MEHMET AKİF YILMAZ

1975 yılında Ankara'da doğdu. Evli ve içi çocuk babası. Lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde yaptı. Yüksek Lisans eğitimini de Sakarya Üniversitesi'nde yaptı. Şu anda Marmara Üniversitesi İslam Tarihi Bölümü'nde doktora eğitimine devam etmektedir. İzmit Mehmet Ali Paşa Milli Gençlik Vakfı Başkanlığı, Kocaeli MGV İl Yönetici Kurulu üyeliği, Sakarya MGV Üniversite Birim Sorumluluğu, Sakarya İlahiyat Fakültesi Öğrenci Derneği Başkanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü'nde görevler aldı. Sakarya Şehit Abanoz Lisesi, Bekirpaşa Vakıf İlköğretim Okulu ve Başiskele Misak-ı Milli İlköğretim Okulları'nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yaptı.

SAMİ ÇAKIR

 1958 yılında Of ilçesi Ballıca Beldesi’nde doğdu. İlkokulu Ballıca İlkokulunda, orta öğrenimini Yedikule Ortaokulunda, lise öğrenimini Yedikule 50. Yıl Lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 1981 yılında mezun oldu. 1973 yılında Milli Selamet Partisi (MSP) Gençlik Kolları’nda siyasete girdi. Refah Partisi’nde görev yaptı. MÜSİAD, İlim Yayma Cemiyeti ve ENSAR Vakfı’nda görev yaptı. Albaraka Türk Katılım Bankası Konya ve Adana Şube Müdürlüklerinin ardından Kocaeli Şube Müdürlüğü görevinde bulunuyordu

CEMİL YAMAN

1970 yılında Ağrı’nın Hamur ilçesinde dünyaya geldi. 1975 yılında ailesiyle birlikte Dilovası’na taşınmıştır. Bir süre Dilovası Belediye Spor Kulübü’nde yöneticilik, birçok sivil toplum kuruluşunda üyelik, yöneticilik ve başkanlık gibi görevlerde bulundu. Siyasete Fazilet Partisi Dilovası Belde Teşkilatı Siyasi İşler Başkan sıfatıyla adım attı. Fazilet Partisi’nin 22 Haziran 2001 tarihinde Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması üzerine kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi Dilovası Belde Teşkilatlanma ve partinin Kurucu Siyasi İşler Başkanlığı görevini üstlendi. Dilovası ve Gebze Belediyeleri’nde idareci olarak çalıştı. 2009 – 2014 yılları arasında AKP’den Dilovası Belediye Başkanlığı yaptı. İzmit Belediyesi’nden Başkan Danışmanlığı görevindeyken 1 Kasım erken seçimleri öncesi istifa edip aday adayı oldu. Yedinci sıradan aday gösterildi ve seçildi. Cemil Yaman evli ve dört çocuk babasıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim