• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 13°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9716.77 0.00
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

"7 Haziran Akşamı Sandıklar Açıldığında..."

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, "7 Haziran akşamı sandıklar açıldığında Türkiye artık barışa doğru yelken açmış olacak" dedi. HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekda...
7 Haziran Akşamı Sandıklar Açıldığında...

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, "7 Haziran akşamı sandıklar açıldığında Türkiye artık barışa doğru yelken açmış olacak" dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da katılımıyla milletvekili adayları tanıtıldı. Aday tanıtım toplantısında HDP’nin seçim şarkısı da ilk kez çalındı. İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’ndeki konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Demirtaş kin ve öfke üzerine siyaset üretilmeyeceğini belirterek, “Bizler hep birlikte, bu ülkenin asli unsurları vardır. Bu ülkeyi var eden, emeği ve alın teri dökenler, ülkenin yükünü omuzlarında taşıyanlar var. Farklılıklarımızla birlikte bizler HDP’yiz” diye konuştu.

"SÜNNİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİM..."

‘7 Haziran akşamı sandıklar açıldığında Türkiye artık barışa doğru yelken açmış olacak’ diyen Demirtaş, “Türkiye artık istikrara doğru yelken açmış olacak. Bütün bu kaygıları, korkuları giderecek bir seçim sonucu ortaya çıkaracağız. HDP’nin başarısı sadece artık HDP’nin başarısı değildir. HDP’nin başarısı Suriye’den Yemen’e kadar Lübnan’dan Libya’ya kadar bütün ezilen hakların başarısıdır. Artık bu ülkede bizler kardeş kavgasını bitirecek, bizler diktatörlük dayatmasını sonlandıracak, bizle bu ülke de açlığı, yoksulluğu, işsizliği bitirecek güne başladık desinler. Sünni Müslüman arkadaşlarım, Alevilerin haklarını en çok siz savunacaksınız. Alevi kardeşlerim, sizler herkesten fazla Sünni kardeşlerimize sarılacak onların elini tutacaksınız” ifadelerini kullandı.

Salondaki kadın ve gençlere seslenen Demirtaş, “Bu mücadelede büyük zorluklarla kadın özgürlük bilincini geliştirdiniz. HDP’ de ki kadın arkadaşlarımızın HDP’nin genel mücadelesini genel siyasi partilere kısmen yansımalarını görüyoruz. İnşallah daha iyi olur. Biz büyüttükçe onlar arkamızdan HDP’yi takip edecek. Yarın her birimiz kendi seçim bölgelerinizde çalışmaların startını vermiş olacaksınız” diye konuştu.

"HDP BİR NEHİRDİR"

HDP’nin listesinden yola çıkarak Türkiye’deki kadın özgürleşmesinin başlangıcı olacağını belirten Yüksekdağ ise, “Bizim tekçiliğe karşı, tekçiliğin ortaya çıkardığı mevcut siyasi dayatmalara karşı itirazımız bu listededir. “Bizler tek bir ağızdan çıkan diktatöryal sözleri değil, hepimizin söylediği barış şarkılarını dinleyeceğiz. Bu liste ile bizler değişime karşı direnen siyaseti alaşağı edeceğiz. Türkiye halkları ve HDP bir nehirdir ve bu nehri hiç bir baraj kelepçeleyemez. Bizler 2015 seçimlerinde nehirlerimizin üzerindeki bütün barajları yıkacağız ve kelepçeleri kıracağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim