• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:25Güneş 06:02Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:02Yatsı 21:32
    • 15°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9716.77 0.00
  • Altın: 2435.681 0.33
  • Dolar: 32.5203 -0.13
  • Euro: 34.8906 -0.16

2 Çocuk Annesi Mezun Oldu

Beyşehir ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi 38 yaşındaki Zübeyde Över, okuduğu Konaklama İşletmeciliği Bölümünü birincilikle bitirerek büyük bir başarıya imza attı. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir A...
2 Çocuk Annesi Mezun Oldu

Beyşehir ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi 38 yaşındaki Zübeyde Över, okuduğu Konaklama İşletmeciliği Bölümünü birincilikle bitirerek büyük bir başarıya imza attı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Bölümünü okuyan Zübeyde Över, genç öğrenci arkadaşlarının arasından sıyrılarak birincilikle mezun oldu. Zubeyde Över, Ali Akkanat İşletme Fakültesi konferans salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde bölüm birincisi olduğu için kürsüye gelerek arkadaşları adına konuşma yaptı, mezuniyet plaketini aldı. Över’i bu mutlu ve heyecanlı gününde eşi, biri lise öğrencisi diğeri ilkokul öğrencisi iki kızı ve kız kardeşi yalnız bırakmadı. Tören sonrası mezuniyeti ile ilgili açıklama yapan Zübeyde Över, bölümü birinci olarak tamamladığını, aynı zamanda yüksek puanı nedeniyle kendisine verilen çift ana dal hakkı ile de SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesinde de aynı anda öğrenim gördüğünü ve önümüzdeki günlerde bu fakültede yapılacak mezuniyet töreninde bulunarak çift üniversite diploması elde edecek olmanın mutluluğunu yaşayacağını belirtti.

Üniversitede okumaya karar verdiğini ve sınavlara iki ayda hazırlanarak girdikten sonra lise 2’inci sınıf öğrencisi olan kızı Büşra Över’le 4 yıl önce beraber tercih ettiği fakülteye giderek birlikte kayıt yaptırdıklarını vurgulayan Zübeyde Över, "Tabi kolay olmadı, hem anne olmak hem öğrenci ve eş olmak ama çok şükür eşimin desteğiyle, çocuklarımın yardımıyla bugüne geldik. Çalışıp başardık, bir hayal kurduk. Bu hayale giderken de çevremdeki insanların desteğiyle çok çalışarak başardık" dedi.

Mezuniyet töreninde tüm ailelerin önünde konuşma yaparken çok heyecanlandığını aktaran Över, şöyle konuştu: “Bundan çok onur duydum. Kendi annem ve babamın da görmesini isterdim, çok mutluyum, onurluyum. Annelere, üniversite okumak isteyen bütün genç kızlar hiçbir zaman ümidini yitirmesin, her yaşta insan içinden ne geliyorsa yapabilmeli bence. Yapınca, çalışınca başarılabiliyor, Çevreme örnek olabildiysem, insanlara bir nebze de bir şeyler aşılayabildiysem ne mutlu bana. Çift ana dal yaptım için çok zor oldu tabi. Bütün dört yılım koşturmaca ile geçti ama çok büyük bir zevkle severek yaptığım için okumayı çok seviyorum. Hayalim de bundan sonraki hedefim de öğretim görevlisi olmak. Onun için elimden gelen çabayı sarf edeceğim. Üniversiteye başlamadan önce hedefimi koymuştum. Her zaman disiplinli çalıştım, boş bulduğum an çalıştım, sürekli kulağımda kulaklıkla bulaşık yıkarken, ev temizlerken derslerimi dinledim."

AİLESİNİN GURURU OLDU

Eşi Cumhur Över ise, öğrenim sürecinde destek verdikleri eşinin 38 yaşında üniversite mezunu olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, evlenirken de eşinin üniversitede okumak istediğini belirterek, "Ama turizmle uğraştığımız için bu mümkün olmadı. Çocuklara bakmak ise büyük oldukları için idare ettik, ufak olsaydı herhalde zorlanırdık" diye konuştu.

Lise ikinci sınıf öğrencisi Büşra Över ise, annesinin kendisinden önce mezun olma heyecanını yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Birincilikle mezun oldu, onunla gurur duyuyorum. Benim daha mezun olmama iki yıl var. Kendimden önce onun mezuniyetini gördüm. Bende annem kadar azim yok ama zaman zaman birlikte ders çalıştık, sınav zamanlarında sürekli yanına gittim, belki de bana ders çalışma isteği gelir diye."

Annesini yanaklarından öperek kutlayan ilkokul 2’inci sınıf öğrencisi Berra Över, annesiyle gurur duyduğunu belirterek, "Böyle bir annem olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Zübeyde Över’in kız kardeşi Nazlı Mete ise, ablasının mezuniyet töreninde ablasını yalnız bırakmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok gururlandırdı bizi. Özellikle ben çok gururlandım. Çünkü umudun hiçbir zaman kesilmeyeceğinin kesin kanıtı oldu bu defa. Yıllar sonra tekrar okula başlayıp birincilikle bitirmesi tüm genç kızlarımıza, genç annelere örnek oldu. Benim için örnek oldu. Hatta okula başladığı ilk yıllarda bu kadar azimle devam edeceğini hiç ummuyorduk ama gerçekten şok olmamıza neden oldu. Bu da demek ki, bir insanın hiçbir engel tanımayacağının kanıtı, bundan dolayı ben de örnek alarak tekrar yarım bıraktığım üniversiteye başladım. Umarım onun kadar başarılı bir şekilde bitiririm.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim