• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 26°C Kocaeli
    • 23°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9054.59 2.81
  • Altın: 2296.42 0.90
  • Dolar: 32.3257 0.23
  • Euro: 35.0602 -0.15

Vurduğu Avdan Etkilenip Hayvanat Bahçesi Kurdu

Aksaray’da, 25 yıl önce ava çıkan çiftçi İsmail Özgiray, tüfeğiyle vurduğu ördeğin yaralı halinden etkilenerek avcılığı bıraktı. Vurduğu ördeği tedavi ederek yeniden hayata döndüren Özgiray, hayvanat...
Vurduğu Avdan Etkilenip Hayvanat Bahçesi Kurdu

Aksaray’da, 25 yıl önce ava çıkan çiftçi İsmail Özgiray, tüfeğiyle vurduğu ördeğin yaralı halinden etkilenerek avcılığı bıraktı. Vurduğu ördeği tedavi ederek yeniden hayata döndüren Özgiray, hayvanat bahçesi kurdu.

Aksaray’ın Yeşiltepe beldesinde yaşayan çiftçi İsmail Özgiray, 25 yıl önce çıktığı avda Tuz Gölü’ne göç eden yaban ördeğini tüfeğiyle vurdu. Ördeğin yaralı halinden etkilenen Özgiray, ördeği alarak evine getirdi. Evinde yaralı ördeği tedavi eden Özgiray’ın daha sonra hayvanlara karşı büyük bir ilgisi oluştu. Zamanla yabani kuşlara olan sevgisi artan Özgiray, avcılığı bırakarak arazilerde karşılaştığı yaralı kuşların tedavileriyle ilgilenmeye başladı.

YETİŞTİRDİĞİ 2 BİN 500 YABAN ÖRDEĞİ VE KAZI DOĞAYA BIRAKTI

Tarlasında ektiği yoncasıyla yaban ördek ve kazlarını besleyen Özgiray, zamanının çoğunu bu hayvanlarla geçiriyor. Geçmişten bu yana iyileştirdiği yavru kuşlardan oluşan 2 bin 500 yaban ördeği ve kazı doğaya bıraktı. Hiçbir karşılık beklemeden hayvanların tedavilerini üstlenen Özgiray’ın tek isteği, avcıların bilinçli avlanması oldu.

Olayın 25 yıl önce başından geçtiğini anlatan Özgiray, o yıllarda etkilendiği bir yaralı ördekten dolayı avcılığı bıraktığını belirterek, "Avcıydım. Ava çıktığımda kendim bir ördek vurmuştum, sonra düşen ördeği buldum. Sonra bunu iyileştirdim ve avcılığı bıraktım. Bunların sevgisi daha fazla oldu. Bu hayvanlara merakım arttıktan sonra köylülerin bulduğu tüm yaralı ördek ve kazları evime getirdim. Onları tedavi ettikten sonra doğaya saldım. Uçamayanı besledim, zamanla yavru yaptılar. Senede 3-5 yavru derken sayıları hayli çoğaldı" şeklinde konuştu.

Tarlasında ektiği yonca sayesinde yaban hayvanlarını beslediğini ifade eden İsmail Özgiray, "Tarlam olduğu için bu kadar çok hayvana aynı anda bakabiliyorum. Yoksa bu hayvanlara bakamazdım. Yazın sayıları 400’e çıkıyor. İyileşeni doğaya bırakıyorum. Şu ana kadar 2 bin 500 hayvanı doğaya kazandırdım. Başka işim yok. Çocuklarım çiftçilik yapıyor, ben de bu hayvanlarla ilgileniyorum" dedi.

"HAYATIM BOYUNCA HAYVANLARA BAKACAĞIM"

İnsanların doğadaki tüm hayvanları sevmesi gerektiğini dile getiren Özgiray, vatandaşların bulup bakamadığı hayvanları kendisine getirmesini, hayatı boyunca bu hayvanlara bakacağını belirtti. Yeşiltepe beldesinin yakınındaki Tuz Gölü’ne dünyanın birçok yerinden yaban kuşları geldiğini belirten Özgiray, şunları söyledi: "Yaban hayvanları, geçişleri sırasında avcılar tarafından vuruluyor. O yaralı hayvanları, çobanlarımız buluyor bana getiriyor. Benim gezerek rast geldiklerim de oluyor. Onları getirip tedavi ediyorum. Şu an kümesimde angutlar, Sakarca kazları, Macar ördekleri ve adını bilmediğim hayvanlar var. Yaralı 60-70’e yakın hayvanımız var. Bu sene 150’sini doğaya saldım. Tekrar uçabilme imkanı olmayanlara burada bakıyorum. Onlarda 3-5 sene içerisinde yavru yaptı. Her geçen yıl sayıları artıyor. Tabi bunların bakımları da zor oluyor. Tedavi olduktan sonra direkt doğaya salıyorum. Bazen geri gelenler oluyor. Uçabilen yavrulara yem atmıyorum. Sonunda bırakıp gidiyorlar. Avcılardan tek isteğim, bilinçli avlansınlar. Ya vurmasınlar ya da vurduğu yaralı hayvanları doğaya bırakmasınlar."

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim