• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2307.771 1.40
  • Dolar: 32.3049 0.25
  • Euro: 35.0354 -0.08

Trabzon’da “Kutlu Doğum Haftası” Etkinlikleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası’nın “samimiyet” olarak belirlendiğini söyledi. Görmez, “Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki dünya samimiyetini kaybetti. Dünya yapay ve sanal hale geldi” dedi.
Trabzon’da “Kutlu Doğum Haftası” Etkinlikleri

- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kutlu Doğum Haftası’nın “samimiyet” olarak belirlendiğini söyledi. Görmez, “Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki dünya samimiyetini kaybetti. Dünya yapay ve sanal hale geldi” dedi.

Trabzon’da Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yanısıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir ve protokol üyeleri katılırken, etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu’nun ilahileri ve Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir “Kutlu Doğum Haftası”nın anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Görmez, yaptığı konuşmada. “Peygamberimiz birbirinin kurdu olan insanları kardeş eyledi. Ateş çukurları etrafında yaşayan kabileleri birleştirdi. Parçalanmış bütün kalpleri birleştirdi. Bugün de onun kutlu doğumu parçalanmış bütün yürekleri birleştirsin. Samimiyetle Peygamberimizi yad ediyoruz. Rabbimiz ona karşı samimi olmamızı istiyor. Yüreklerimize Efendimizin sevgisiyle birlikte dünyalıkların sevgisi girdi. Amellerimize riyalar karıştı. Gösteri ve gösteriş dünyasında yaşıyoruz. Onun için Peygamberimizin Rabbimiz’le olan ilişkilerde bize öğrettiği samimiyeti yeniden hatırlamaya ihtiyacımız vardı. Neden samimiyet? Çünkü birbirimizle olan ilişkilerimiz yaralar aldı. Kardeş kardeşin kuyusunu kazmaya başladı. Kardeş kardeşinin cennete giden yolunu kesmeye başladı. Onun için samimiyeti kaybettik. Samimiyeti kaybettiğimiz için kardeşlerin kalpleri arasına şeytanlar girdi. Kardeşliği, samimiyeti kaybettiğimiz için, iman kardeşliğini kaybettiğimiz için Bağdat’tan ateşler yükseliyor. Şam’dan dumanlar yükselmeye devam ediyor. Varil bombalarıyla Müslüman çocuklar katledilmeye devam ediliyor. Hem de katledenler de Müslüman. Samimiyeti kaybettiğimiz için dünyanın her tarafında, İslam diyarında başkentlerden ateşler yükseliyor. Ateşler altında kalan bütün dünyanın bütün mazlum milletlerinin umudu olan bu milletin kalpleri arasına da nifak girdi. Onun için dedik ki, ‘gelin hep birlikte samimiyeti kardeşliğimizi yeniden hatırlayalım’. Yüreklerimiz arasında samimiyeti, birliği, beraberliği, kardeşliği yeniden inşa etmek için Din ve Samimiyet başlığı altında bu hafta boyunca milletimize Efendimizi anlatmaya çalışacağız. Kur’an mezarlıkta okunmak için gelen bir kitap değil, yüreklerimizi iman ile yeniden inşa etmek için gelen bir kitaptır” dedi.

“İNSAN ÖZÜNÜ KAYBETTİ”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, insanlığın özünü kaybettiğini ifade ederek, “Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki dünya samimiyetini kaybetti. Dünya yapay ve sanal hale geldi. Hani evlerimize naylon ve plastik eşyalar girdi ya. Geldiğimiz çağda insanların da naylonlara ve plastiklere dönüştüğüne şahit olduk. İnsan özünü kaybetti. İnsanın ak sütüne, kara sular kattık. Yeryüzü yapaylaştı. Hakikat perdelendi. Nereye bakacak olursak, imaj, reklam, propaganda hakikatin önüne geçti. Algı, olguların önüne geçti. Bilgiler, olgular bir tarafa bırakılarak insanlar, toplumlar, algılarla yönetilmeye başlandı. İnsanlık özünü kaybetti. İşte onun için ‘samimiyet’ diyoruz. Samimiyeti yeniden inşa etmek zorundayız” diye konuştu.

“YAŞANANLAR ÇOCUKLARIMIZA GELECEK VAAD ETMİYOR”

Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam dünyasının çok zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Yaşananlar çocuklarımıza gelecek vaad etmiyor. Çünkü Kur’an bize ‘müminler kardeştir’ diyor, ama biz başkalarının ürettiği silahlarla birbirimizi katlediyoruz. Kur’an bize ‘Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, bölünmeyin’ diyor, bizler ise kardeşimizin cennete giden yolunu dahi kesmeye çalışıyoruz. Peygamberimiz kardeşimizin günahlarını örtmeden bahsediyor, bizler ise haneye tecavüz ediyor, kardeşimizin her türlü hatasını bütün insanlığa teşhir etmeyi adeta bir fazilet addediyoruz. Kur’an bizden affetmemizi, bilgiyi ve hikmeti elde etmemizi istiyor. Bizler ise hakikat ve bilginin yerine başka insanları ikame ediyoruz. Kur’an ‘emaneti ehline verin’ diyor. Bizler ise ehliyete, liyakata bakmaksızın, ‘bizden mi, bizim partimizden mi, bizim grubumuzdan mı, bizim cemaatimizden mi, bizim düşüncemizden mi?’ diye onu arıyoruz. İslam iman eksenli ahlaki kaygılara dayalı toplum inşa etmeyi bize emretmiştir” dedi.

Görmez, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte salondakilere kırmızı gül dağıttı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim