• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 6°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8737.87 0.23
  • Altın: 2234.448 -0.44
  • Dolar: 32.3362 0.07
  • Euro: 35.1042 -0.29

Tesla'ya Türk damgası! İmzalar atıldı

Dünya otomotiv devlerine üretim yapan Hassa Tekstil bu sefer de Tesla’ya motor izolatörü üretecek. Şirketin Genel Müdürü Ahmet Şişman, yerli otomobile de üretim yapmak istediklerini belirterek "Yeni ürünümüzle birlikte Çin pazarına da giriyoruz" dedi.
Tesla'ya Türk damgası! İmzalar atıldı

Dünyada sadece Avrupalı iki şirket tarafından piyasaya sunulan motor izolatörlerinin Türkiye'de de üretilmesi için 12 milyon Euro'luk yatırımla üretim hattı kuran Hassan Tekstil, Hadımköy'deki fabrikasında 74 milyon araç için motor izolatörü üretebilecek.

"Çin pazarına giriyoruz"

Şirketin dünya çapında bir çok otomotiv devine hizmet verdiğini belirten Hassan Tekstil Genel Müdürü Ahmet Şişman, "Bizi heyecanlandıran yeni projelerimiz var. Tesla ile gelecek yıl çalışmayı planlıyoruz. Yeni ürünümüzle birlikte Çin pazarına giriyoruz. Türkiye'den Çin'e ihracat yapmak aslında çok kolay. Türkiye'den hiçbir şey gitmediği için mesela 500 dolara konteyner gönderebiliyorsunuz. İstanbul'dan Gaziantep'e kamyon yollayamazsın bu fiyata. Boş gittiği için limanda indirme bindirme masraflarını alayım kardır diye düşünüyorlar. Çin'de bizim ürün grubunu satan iki firma bulunuyor. Biz de bu ürünle gireceğiz. Grubumuzun ürün yelpazesinin yüzde 55'i ihraç ediliyor. Bunun içinde yüzde 73'ünü otomotiv ürünleri oluşturuyor. 2000 yılından bu yana Çin hayalim vardı. Orada olmayan bir ürünü Çin'e satacağız ve çok büyük bir keyif olacak bizim için" dedi.

Yerli otoya talip

Hizmet verdikleri en büyük sektörün otomotiv olduğunu belirten Ahmet Şişman, "Sanayideki dijital dönüşüme uygun olarak dizayn edilen bu yeni hat yatırımımız, şimdiye kadar grup içinde yapılan en büyük yatırım oldu ve bu sayede otomotiv sektöründe mevcut eski hatlarımızda sınırlı kapasite ile ürettiğimiz motor izolatörü ürünleri üretimini yıllık 74 milyon araca ürün sağlayacak seviyeye çıkardık. Şu anda devam eden mevcut projelerimize örnek olarak Mercedes, BMW, Ford, Toyota, Renault, Hyundai, Honda, Porsche, Nissan, Peugeot ve Dacia'yı sayabiliriz. Bununla birlikte 2020 yılında da ilave olarak Tesla, Jaguar ve Volkswagen'in de dahil olmasını bekliyoruz" dedi.

Şişman, yerli otomobil projesinde de Hassan Tekstil ürünlerinin kullanılması yönünde görüşmelerinin sürdüğünü, bu aracın taban, bagaj ve tavan halısını üretmek konusunda istekli olduklarını ifade etti.

Elektrikli araçlara tabandan ısıtma sistemi üretiyor

Üretim teknolojilerine olduğu kadar araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de yatırım yapan şirket, 2018 yılında cirosunun yüzde 1.73'ünü Ar-Ge faaliyetlerine aktardı. 2019 yılının sonu itibariyle de yüzde 1.90 civarı olması bekleniyor. (Türkiye ortalaması yüzde 1.4, Avrupa ortalaması yüzde 2.7) 2017 yılında Uluslararası Dokusuz Tekstil Derneği (EDANA) tarafından En İyi Sürdürülebilir Ürün dalında ödül alan Ar-Ge departmanı, 20 çalışanıyla 16 patent almayı başardı. Hassan Tekstil'in Ar-Ge departmanının mevcut projeleri arasında ısıtmalı taban halısı da yer alıyor. Proje sayesinde önemli bir potansiyele sahip elektrikli araçların iç mekanlarını, çok fazla elektrik sarf eden klima sistemi yerine, daha az enerji gerektiren özel halılarla ısıtılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim