• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2323.662 0.74
  • Dolar: 32.3756 0.21
  • Euro: 34.9126 0.55

Şehitkamil'de 23 Nisan Çocuklarına Piknik Şöleni

Şehitkamil Belediyesi, bu yıl 36.'sı düzenlenen, Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için 40 farklı ülkeden Gaziantep’e gelen çocuklar için Dülük Tabiat Parkı’nda piknik şöleni düzenledi. Pikniğe katılan binlerce çocuk gönüllerince eğl
Şehitkamil'de 23 Nisan Çocuklarına Piknik Şöleni

- Şehitkamil Belediyesi, bu yıl 36.'sı düzenlenen, Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için 40 farklı ülkeden Gaziantep’e gelen çocuklar için Dülük Tabiat Parkı’nda piknik şöleni düzenledi. Pikniğe katılan binlerce çocuk gönüllerince eğlenerek, Çocuk Bayramı’nın tadını çıkardı.

Gaziantep’te düzenlenen 36. Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi, 40 farklı ülkeden 2 bin öğrenci için Dülük Tabiat Parkı'nda piknik düzenledi. Pikniğe, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, yerli ve yabancı çocuklar katıldı.

Piknik alanına gelen çocuklar, kendilerine hediye edilen toplarla Başkan Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte oyun oynadılar. Çocuklar, çalınan müziklerle de kimi zaman halay çektiler, kimi zaman ise hareketli şarkılara eşlik ederek, gönüllerince eğlendiler. Daha sonra kendilerine ikram edilen yemekleri yiyen çocuklar, pikniğin tadını doyasıya çıkardılar.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Her yıl TRT tarafından düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 36.'sı bu yıl Gaziantep’te düzenleniyor. Şuanda 40 farklı ülkeden gelen 2 bine yakın çocuğumuzla Dülük Tabiat Parkı’nda piknik yapıyoruz. Yaklaşık bir haftadır Gaziantep’te bulunan bu yavrularımız 23 Nisan törenlerinden sonra kendi ülkelerine dönecekler. Tabi etkinliğin bu yıl Gaziantep’te yapılıyor olması şehrimiz için çok büyük bir avantaj. Bu çocuklarımız Gaziantep’in tarihi dokusunu, mutfağını, kültürlerini burada görüp, kendi ülkelerine götürüp taşıyacaklar, velileriyle bunu paylaşacaklar. Tabi dünyaya tanıtımı yapılmış olacak. Özellikle TRT’nin her yıl yapmış olduğu organizasyonun bu yıl Gaziantep’te yapılıyor olması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Biz de özellikle Şehitkamil’in adını aldığı, yani Gaziantep savunmasının en küçük şehidi, 14 yaşındaki Mehmet Kamil’in adını taşıyan bir ilçe olarak yavrularımızı bugün burada misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi geleceğin büyükleri olan bu yavrularımızın burada kardeşlik içerisinde, barış içerisinde, huzur içerisinde birbirileriyle kaynaşmasını sağlamak, projenin asıl hedefi. Yarın bu yavrularımız büyüyüp idareci olduklarında diğer ülkelerdeki bu çocuklarla kaynaşmalarını belki de idareci olarak kendi ülkelerinde hayata geçirecekler. Onun için de bu organizasyonu çok önemsiyoruz. İnşallah böyle bir organizasyonun Gaziantep’te yapılmasıyla diğer vilayetlere de örnek teşkil edecek bir çalışma olur. İleriki yıllarda da yine misafir etmek istediğimizi burada belirtmek istiyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Tüm dünya çocuklarına armağan edilen bu bayramın tüm dünyaya da örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Gün boyu çalan müziklere eşlik ederek eğlenen çocuklar ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için Gaziantep’te bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyduklarını, her gün değişik yerlere giderek yeni kültürler öğrendiklerini ve yeni arkadaşlıklar edindikleri için çok mutlu olduklarını belirttiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim