• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 03:54Güneş 05:40Öğle 13:05İkindi 17:00Akşam 20:21Yatsı 21:59
    • 33°C Kocaeli
    • 32°C İstanbul
    • 31°C Ankara
    • 28°C Rize
  • BIST: 10191.78 0.69
  • Altın: 4304.435 -0.64
  • Dolar: 40.2831 -0.05
  • Euro: 46.7569 -0.51

(Özel Haber) Türkiye’de İlk Obeziteyle Mücadele Sağlık Birimi Marmaris’te Kuruldu

Türkiye’de, Sağlık Bakanlığı onaylı ilk Obeziteyle Mücadele Birimi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde kuruldu.
(Özel Haber) Türkiye’de İlk Obeziteyle Mücadele Sağlık Birimi Marmaris’te Kuruldu

- Türkiye’de, Sağlık Bakanlığı onaylı ilk Obeziteyle Mücadele Birimi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde kuruldu.

Marmaris Kaymakamlığı Sağlık Turizmi Komisyonu, Nisan ayı toplantısını yaptı. Toplantıya Marmaris Kaymakamı Kamil Köten, Martab Genel Kordinatörü Sedat Kirt, Turban Otel Genel Müdürü İsmail Kuru, İl Sağlık Müdürlüğünün yanı sıra komisyonda görevli kamu kurumu ve odalar ile ilçedeki özel hastane temsilcileri katıldı.

Marmaris İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler, sağlık turizmi çalışmalarına ilişkin iki önemli gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Mehmet

Töreyenler, Türkiye’nin ilk bakanlık onaylı Obeziteyle Mücadele ve Sağlık Biriminin Turban Yazıcı Otel ve ilçedeki Özel Ahu Hastanesi ortaklığıyla Marmaris’te kurulduğunu açıkladı. Töreyenler, Marmaris’te resmi olarak sağlık turizmine başlandığını ilk turist kafilesinin geçen Mart ayında bir klinik tarafından getirildiğini söyledi.

Marmaris Kaymakamı Kamil Köten de, Marmaris’te sağlık turizminin başlamasından duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi: “Marmaris dünyanın en özel yerlerinden birisidir. İklim koşulu ve oksijen bolluğu nedeniyle sağlık turizmine uygun ender bölgelerden biridir. Bu değerimizi sağlık turizmiyle birleştirip turizmi 12 aya yayarak bölge ekonomisini rahatlatabiliriz.”

Sağlık turizmini geliştirmek amacıyla kurulan Muğla Sağlık Turizmi Derneği’nin tüzük ve yönetim kurulunun belirlenmesi çalışmaları gerçekleşti. Derneğin başkanlığına İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Töreyenler getirildi.Derneğin çalışmaları ile ilgili bölümde İçmeler’deki termal kaynak suyunun turizme kazandırılması amacıyla Muğla Valiliğine proje sunulduğu ve bu konuda bilimsel çalışmalara başlandığı ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Kocaeli'ye gök gürültülü sağanak yağış geliyor!16 Temmuz 2025 Çarşamba 15:23
  • Lise öğrencisi denizde boğularak can verdi!16 Temmuz 2025 Çarşamba 15:14
  • Körfez Spor Tesisi ihalesi yeniden yapıldı16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:53
  • Daha temiz bir Kocaeli için yoğun mesai16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:51
  • Kritik kavşaklara kapsamlı müdahale16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:50
  • Gebze’de 15 Temmuz Coşkusu16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:43
  • Çayırovalılar, vatan nöbetine devam ediyor16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:34
  • Kolunda sargıyla demokrasi nöbetine katıldı16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:30
  • Büyükşehir’den Selami Amca’ya umut eli16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:23
  • Milli İrade Meydanı bir sınavı daha başarıyla geçti16 Temmuz 2025 Çarşamba 13:14
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim