• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9039.84 2.65
  • Altın: 2301.553 1.13
  • Dolar: 32.325 0.23
  • Euro: 35.056 -0.17

Önce Organları Ardından Maaşı Gitti

Antalya’da, dalak ve midesi bulunmayan ayrıca kronik karaciğer yetmezliği hastalığı olan 58 yaşındaki vatandaşa 8 yıl önce yüzde 75 engelli raporu ile bağlanan malülen emekli maaşı, 5 yıl aradan sonra...
Önce Organları Ardından Maaşı Gitti

Antalya’da, dalak ve midesi bulunmayan ayrıca kronik karaciğer yetmezliği hastalığı olan 58 yaşındaki vatandaşa 8 yıl önce yüzde 75 engelli raporu ile bağlanan malülen emekli maaşı, 5 yıl aradan sonra "İyileştiniz" denilerek kesildi.

Antalya’da 58 yaşındaki Şeref Bingöl’ün hayatı, Türkiye’de nadiren yaşanabilecek bir olayla altüst oldu. Çocukluktan bu yana sağlık sorunları yaşayan Bingöl, 1985 yılında kan hastalığına bağlı olarak dalağının büyüdüğünü ve ardından alındığını belirtti.

2001 yılına kadar ticaretle uğraştığını ve iflas ettiğini aktaran Bingöl, "Zor günler yaşamaya başladım. Mide kanseri olduğum ortaya çıktı. Bütün tetkiklerin ardından mide ameliyatı olmam gerektiği söylendi. 8 yıl önce midem alındı. Bu arada tetkik yapılırken karaciğerde siroz başlangıcı olduğu belirlendi. Ameliyattan sonra, dalak, mide eksikliğinin yanında kronik karaciğer hastalığından dolayı yüzde 75 oranındaki raporla malulen emekli oldum" dedi.

KONTROL MUAYENESİNDE ’İYİLEŞTİNİZ’ DENİLDİ

Sekiz yıl önce malulen emekli olduğunu hatırlatan Bingöl, "Fakat malulen emeklilerin 5 yıldan 5 yıla kontrol muayeneleri varmış. Üç yıl önce benim aylığım kesildi. Araştırmam SGK’dan kontrol muayenesi olmadığım ve bu nedenle maaşımın kesildiğini söylediler. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirdiler. Bütün hastalıklarımı ve organ eksikliklerimi anlatmama rağmen bana sadece, bir kan tahlili ve göğüs filmi çekildi. SGK’ya verilen bilginin ardından SGK’dan bana ’Hastalığınız geçmiştir, iyi olmuşsunuz. Emeklilik sigortanıza son verilmiştir’ diye bilgi verildi" diye konuştu.

Aldığı cevap karşısında şok yaşadığını kaydeden Bingöl, şunları söyledi:

"Ben hastalıktan malulen emekli olmadım. Organ eksikliğinden, güç kaybından emekli oldum. Verilen cevaba çok şaşırdım. Tekrar SGK’ya gittim. SGK’dan bana bir üst kurula itiraz dilekçesi ile başvuracaklarını söylediler. Üst kurula yeniden dosya hazırlayarak başvuruda bulunduk. Aradan dört ay geçti. Üst kuruldan bana ’Hastalığınız geçmiştir, yüzde 60 güç kaybınız olmadığı anlaşılmıştır, emeklilik sigortanıza son verilmiştir’ bilgisi verildi. Organ nakli olmadım, organlarım yerine konmadı, hastalıktan da malulen emekli olmadım. Verilen cevaplar karşısında şaşkınım."

"HAKKIMI İSTİYORUM"

Organ nakli olanların emekliliğinin devam ettiğini söyleyen Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dalağım yok, midem yok, kronikleşmiş karaciğer hastalığım var ama benim emekli aylığım kesildi. Ben hakkımı arıyorum. Hastanede bana hiçbir tetkik yapılmadan yüzde 60 güç kaybım olmadığı söyleniyor. İş Mahkemesi’ne başvurdum. Mahkemede de derdimi anlattım ama dikkate alan olmadı. Sunduğum raporlar dikkate alınmadan sadece kurumlardan gelen cevap karşılığında benim emekliliğime son verildi. Her mahkemede üst sağlık kurulu ya da Adli Tıp Kurumu’na gerekli tetkiklerin yapılması için sevkimi istedim. Ama hiçbir tetkik yapılmadı. Sadece hakkımı istiyorum."

BAŞBAKANA SESLENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sesini duymasını isteyen Bingöl, "Benim çalışma imkanım yok. Ben, güç kaybından emekli oldum. Bir kat merdiveni zor çıkıyorum. Midem olmayınca yüzde 50 yediğimden yararlanamıyorum. Her ay vitamin iğnesi oluyorum. Verilen hak geri alınamaz ama benim hakkım yeniyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim