• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2323.662 0.74
  • Dolar: 32.3756 0.21
  • Euro: 34.9126 0.55

Nevruz Öncesi Kıyafetler Tükendi

Diyarbakır’da tarihi Nevruz Bayramı’na sayılı günler kala, bölgenin en büyük yöresel kıyafet satışı yapan mağazasında kıyafetler tükenme noktasına geldi. Mağaza elemanları, yeni siparişleri yetiştirme...
Nevruz Öncesi Kıyafetler Tükendi

Diyarbakır’da tarihi Nevruz Bayramı’na sayılı günler kala, bölgenin en büyük yöresel kıyafet satışı yapan mağazasında kıyafetler tükenme noktasına geldi. Mağaza elemanları, yeni siparişleri yetiştirmekte zorluk çekiyor.

Diyarbakır’da, çözüm sürecinde yeni bir aşamaya gelinmesi beklenen tarihi Nevruz Bayramı’nda, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda vatandaşın gelmesi beklenirken, bölgenin en büyük yöresel kıyafet satan mağazası, siparişleri yetiştirmek için geceli gündüzlü çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır’da, yaklaşık 8 yıldır yöresel kıyafet satıcılığı yapan Mehmet Kaymak ,temel amaçlarının Mezopotamya bölgesinin kıyafetlerini halka sunmak olduğunu söyledi. Kaymak, "Dünyanın her tarafından 21 Mart için Diyarbakır’a insanlar akın ediyor. Önemli ölçüde satış yapıp sipariş aldık. 2015 Nevruz’una, önceki Nevruz’lara oranla daha yüksek katılım olacak gibi. Türkiye’deki illerden ve yurt dışından oldukça talep görmekteyiz. Yaklaşık iki aydır Nevruz hazırlıkları içerisindeyiz. Nevruz, barış, dostluk ve baharın gelişi demektir. İnsanlar için barış temennisi diliyoruz. İki aydan bu yana aralıksız çalışıyoruz" dedi.

"BU SENE NEVRUZ KIYAFETLERİ REKOR KIRACAK"

Kıyafetlerin çoğunu daha önceden hazırladıklarını anlatan Kaymak, "Nevruz’a bazı siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Talep çok fazla. Geçen yıla oranla hesaplama yaptığımızda artışların yüzde 100 olduğunu söyleyebilirim. Her yaşa uygun kıyafetler bulunmaktadır. Kimileri eşi, çocuğu veya arkadaşı için kıyafet beğeniyor. her yaş grubuna göre kıyafet yapıyoruz. Bay ve bayan reyonları ayrı oluşturduk. Nevruz kıyafetleri bu sene rekor kıracak gibi görünüyor" diye konuştu.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ TALEP ÇOK"

Mağazada çalışan Makbule Elmas da, çok fazla talep aldıklarını söyledi. Elmas, "Satışlarımız tavan yaptı. İşlerimiz çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Daha çok Botan kıyafetleri talep ediliyor. 2 aydan bu yana yoğunluk içindeyiz. Satışlarımızda yüzde 100’lük bir artış var" ifadelerini kullandı.

Müşteri olarak yöresel kıyafet mağazasına gelen Züleyha Erdem ise, Nevruz’u sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi. Erdem, "1 veya 2 ay oldu. Gözümü gezdiriyordum. Bugün alıp giydim kıyafetimi. Şimdi ise Nevruz gününü bekliyorum. Ailem ile birlikte Nevruz’u kutlamaya gideceğiz" şeklinde konuştu.

Bir diğer müşteri İbrahim Halil Ekmen de Nevruz kıyafeti için çok fazla dolaştığını kaydederek, "Nevruz için alışverişe geldim. Botan kıyafeti beğendim. Yöremize ait bir kıyafet olduğu için bulduğuma çok sevindim. Nevruz’un herkese barış getirmesini diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim