17 Mayıs 2024
  • Kocaeli10°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C
  • Rize10°C

KOCAELİ'DE SERVİS ARAÇ TARİFELERİNE ZAM GELDİ!

Servis araç tarifelerine zam geldi Akaryakıt fiyatlarına her gün gelen zamların ardından Kocaeli servis aracı işletmecileri ücretlerine zam yapıldığını açıkladı.

Kocaeli'de servis araç tarifelerine zam geldi!

10 Mart 2022 Perşembe 17:11

Kocaeli servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Şenol İkizek, yaptığı yazılı açıklamada akaryakıt zamlarının altından kalkamadıklarını ifade ederek yeni ücret tarifesini de duyurdu. Kilometre ücreti; araç kapasiteleri ve saat dilimine göre 6 TL ile 12 TL arasında değişecek. 8 Mart Salı gününden itibaren uygulanmaya başlayan yeni ücret fiyat tarifesinin saatli sistemle hazırlandığını ifade eden Başkan İkizek, “Saatli sistem, cari açıkta ve trafikteki servis sayısında azalma sağlayacak” dedi. 

‘GİDERLERİ KARŞILAYAMIYORUZ’

İkizek yaptığı açıklamada “Artan gider maliyetleri, araç bakımı, yedek parça maliyetlerinden dolayı şu anda yeni fiyatlarımızı belirledik. Belirlediğimiz yeni tarifeyi de hemen yürürlüğe koyduk. Belirdiğimiz fiyat tarifesine maliyetini düşünen fabrikalar için de saat dilimleri koyduk. Fabrika veya firma, eğer maliyetini düşünüyorsa fiyatı uygun olan saatleri alabilecek. Daha önceden bu şekilde saat tarifesiyle ilgili bir uygulama yoktu. Biz saat tarifesi üzerinden fiyat uygulamaya başladık” ifadelerini kullandı. İkizek, “Mesela trafiğin yoğun olmadığı ölü saatlerde araçlar, bir yerden bir yere daha hızlı gidiyor. Trafik olmadığı için de o saatlerin fiyatları daha ucuz. Yani eğer firma veya fabrika maliyetini düşünüyorsa uygun olan saatleri alacak. Bu uygulamayla birlikte cari açığın da bir nebze önüne geçmiş olacağız. Trafikteki araç sayısı azalmış olacak, çünkü saatli çalışacaklar. Hem de cari açıkta azalma olacak” şeklinde konuştu.