02 Mayıs 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C
  • Rize14°C

RADYO MORİTANYA VE MORİTANYA TELEVİZYON KURUMU PERSONELİNE EĞİTİM

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve TRT Genel Müdürlüğü işbirliğinde Radyo Moritanya ve Moritanya Televizyon Kurumu’nun teknik personeline TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim programı düzenlendi.

Radyo Moritanya Ve Moritanya Televizyon Kurumu Personeline Eğitim

14 Nisan 2014 Pazartesi 11:13

- Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve TRT Genel Müdürlüğü işbirliğinde Radyo Moritanya ve Moritanya Televizyon Kurumu’nun teknik personeline TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde eğitim programı düzenlendi.

Moritanya’da yayın yapan Radyo Moritanya Genel Müdürü Mohamed Cheikh Oul Sidi ve Moritanya Televizyonu Genel Müdürü Sidi Mohamed Ould Bouna, TİKA’dan teknik ekipman ve eğitim desteği talebinde bulundu. Bunun üzerine TİKA tarafından TRT Genel Müdürlüğü işbirliğinde Ocak 2014 ayında teknik ekipman ihtiyacının yerinde incelenmesinin ardından Moritanya Televizyonu ve Moritanya Radyosu’na yönelik teknik kapasite geliştirme projesi başlatıldı. Teknik ekipman tedarikine yönelik çalışma ise devam ediyor.

TİKA tarafından eğitim programı da düzenlendi. 15 kişilik Moritanyalı teknik ekibe TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde kamera, mikrofon, görüntü, yapım, montaj, dekor konularında eğitim verildi. Katılımcılar söz konusu eğitim programının kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirterek, desteklerinden dolayı TİKA ve TRT Genel Müdürlüğü’ne teşekkürlerini ilettiler.