05 Mayıs 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C
  • Rize13°C

KOCAELİ'DE YOĞUN BAKIM SIKINTISI BAŞLADI

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, pandeminin yönetilemez bir noktaya geldiğini ifade ederken, “Kocaeli’de de servis ve yoğun bakım sıkıntısı başladı. Sıra bekleyenler var” dedi.

Kocaeli'de Yoğun bakım sıkıntısı başladı

13 Nisan 2021 Salı 15:23

KOCAELİ Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, geçtiğimiz hafta bin 200’lerde olan günlük vaka sayısının hafta sonu ile birlikte daha da tırmanışa geçtiğini ifade ederken, “Feci bir artış var. Her geçen gün sayılar yükseliyor” dedi. Ardaman, resmi rakamlara henüz ulaşmadığını kaydederken, “2 binlere ulaşmış olabiliriz” dedi.

SAYILAR ARTAR

ARDAMAN, geçtiğimiz hafta servis ve yoğun bakımlarda bir sıkıntı olmadığını ifade ederken, “Fakat son günlerde sıkıntı başladı. Hem servis için hem de yoğun bakım için bekleyen hastaların olduğunu öğrendik. Bu sıkıntı ne yazık ki ölüm sayılarının da artması demek” ifadelerini kullandı.

ARTIK YÖNETİLEMİYOR

TÜRKİYE’nin dünyada en çok vaka bildiren ülkelerin başında geldiğini ifade eden Dr. Ardaman, “Pandemi süreci artık ne yazık ki yönetilemiyor. Artık yöntem değişikliğine ihtiyaç var. Hükümet tarafından alınacak basit önlemlerin de sonucu değiştireceğine inanmıyoruz. Radikal adımlar atılmalıdır” dedi.