02 Mayıs 2024
  • Kocaeli16°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C
  • Rize16°C

BİTLİS ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Bitlis'te meydana gelen uçak kazasında şehit düşen 11 askerimizden 4'ünün kimlikleri belli oldu. Bir şehidimizin de 3 ay önce baba olduğu ortaya çıktı...

Bitlis şehitlerimizin kimlikleri belli oldu

05 Mart 2021 Cuma 00:18

Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopter ile saat 14.25'te irtibat kesildi. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmaları başlatıldı. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Aralarında 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu 11 askerin şehit olduğu 2 askerin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Korgeneral Osman Erbaş şehit oldu
MSB açıklamasında, helikopterin kaza kırıma uğradığı ve 11 askerin şehit olduğu, 2 askerin ise yaralandığı duyuruldu. Helikopterde şehit olan 11 asker arasında 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu açıklandı.

İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ;

Askeri helikopterin düşmesi sonucu Korgeneral Osman Erbaş, Astsubay Nazmi Yılmaz, Albay Şentürk Aydınyer, Yüzbaşı Salih Sarıoğlu, Astsubay Mehmet Demir, Astsubay Ömer Ululu, Yüzbaşı Tayfun Kureş, Yüzbaşı Gökhan Uysal, Astsubay Şükrü Karadirek, Uzman Çavuş Tolga Demirci ile Uzman Çavuş Hakan Gül şehit oldu. 

Binbaşı Alptekin Köprülü ile Yüzbaşı Ender Uzunçakmak'ın tedavileri sürüyor.