18 Mayıs 2024
  • Kocaeli19°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C
  • Rize17°C

KANTİNCİLER İSYANDA

Yüze yüze eğitimin başladığı okullarda, kantinlerin açılmamasına Kocaeli Kantinciler Odası Başkanı Alican Kazgan isyan etti.

Kantinciler isyanda

15 Ekim 2020 Perşembe 09:35

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüz yüze eğitime geçisin ikinci aşamasında önceki gün ilk ders zili çaldı. Haftanın iki günü okula giden öğrenciler, bakanlıktan izin çıkmadığı için kantinlerden alışveriş yapamadı. Tedbirler kapsamında kantinlerin kapalı olması nedeni ile öğrenciler gıda alışverişlerini okul dışında bulunan yerlerden yapmaya başladı.

8 AYDIR 5 KURUŞ KAZANMIYORUZ

Yaşanan bu durum en çok kantincileri etkiledi. Kantinciler olarak zaten sürekli denetim altında olduklarını söyleyen Kocaeli Kantinciler Odası Başkanı Alican Kazgan, denetimlerin yanı sıra pandemi eğitimi aldıklarını da söyledi. Eğitimlere rağmen okulların açılmamasını yargıladıklarını söyleyen Kazgan açıklamasında, “Yaklaşık 8 aydır 5 kuruş kazanamayan üyelerimiz var. Kantinleri açmama kararı bize mantıklı gelmedi. Biz gerekli denetimleri almış işletmeleriz. Bazı kantinlerde öğrenciler kent kartlarına yükledikleri bakiye ile alışveriş yapabiliyor. Para ile teması bile bitirdik. Bu şekilde altyapı hazırlamamıza rağmen kalkıp kantinde sıkıntı olabilir o yüzden dışarda alsınlar denmesi garip.” ifadelerini kullandı.

ÖDEMELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Dışardaki 10 işletmede virüs olma ihtimali yok da kantinlerde mi var? Diyerek isyan eden Kazcan açıklamasının devamında, “Biz okullara kira ödemiyoruz ama diğer ödemelerimiz devam ediyor. Bazı esnaflarımız esnaf kredileri aldılar bazıları alamadı. Alanların da ödeme zamanı geldi ama ödeyemiyor. Bize belli bir tarih verirlerse belli bir planlama içerisine gireriz. Bu işlerde yanımızda çalışan insanlar var onlar da mağduriyet yaşadı.” şeklinde konuştu