11 Mayıs 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C
  • Rize16°C

TEPKİLER ÜZERİNE TÜM İŞÇİLERE TEST YAPILIYOR

Gebze'de bulunan Arçelik LG fabrikasında artan koronavirüs vakalarından sonra gelen tepkiler üzerine tüm işçilere test yapılmaya başlandı.

Tepkiler üzerine tüm işçilere test yapılıyor

26 Ağustos 2020 Çarşamba 11:12

Gebze'de bulunan Arçelik LG fabrikasında son artan koronavirüs vakalarından sonra gelen tepkiler üzerine tüm işçilere test yapılmaya başlandı. Türk Metal’in örgütlü olduğu Arçelik LG’de 5 günde 6 işinin Kovid-19 testinin pozitif çıkması bir yandan işçileri kaygılandırırken diğer yandan da yaygın test yapılması talep edildi.

Emek Partisi Gebze İlçe Örgütü de yaptığı yazılı açıklamada, Türk Metal’in sessizliğine tepki göstererek “İşçiler fazla mesaili çalışmak zorunda bırakılmasın. Bütün işçilere yaygın test uygulansın” çağrısını yapmıştı. Arçelik LG’de bugün itibariyle yaygın test için adım atıldı.

Bir Arçelik LG işçisi konuya ilişkin “Önce böyle bir haber yapıp sesimizi Evrensel gazetesi duyurmasaydı sonra da bununla ilgili bir açıklama yapılmasaydı bizleri testsiz çalıştırmaya devam edeceklerdi, virüs kapmak bizim suçumuz değil, asıl bu koşullarda çalışmamız suç olmalı” dedi. 

Kaynak: Evrensel