18 Mayıs 2024
  • Kocaeli23°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara23°C
  • Rize18°C

KÖMÜRCÜLER OSB YIL SONUNA KADAR TAŞINACAK!

Bu sabah Kocaeli’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kömürcüler OSB yönetimi ile bir araya gelerek yıl sonuna kadar buranın taşınarak yerine 1500 konut yapılacağını söyledi.

Kömürcüler OSB yıl sonuna kadar taşınacak!

26 Haziran 2020 Cuma 13:38

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Kocaeli'ye geldi. Sabah Kocaeli Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile Kocaeli Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Burada Kocaeli’de yapılan çalışmalar üzerine istişarede bulundular.

KÖMÜRCÜLER OSB YIL SONUNA KADAR TAŞINACAK
Öğlen saat 12:00’de de Dilovası’nda faaliyet gösteren Kömürcüler OSB yönetimi ile bir araya geldi. Dilovası için oldukça önemli sorun teşkil eden ve 2019 yerel seçimleri öncesi halkın kaldırılmasını istemesi üzerine Dilovası’nda vatandaşa kaldırılacağı yönünde söz veren Bakan Kurum, Kömürcüler OSB yönetimi ile yaptığı toplantı da 15 Temmuz’a kadar Dilovası’nda ki alanın değer tespitinin yapılmasını ardından da yapılacak kamulaştırma çalışması sonrası Kömürcüler OSB’nin yıl sonuna kadar bu bölgeden taşınacağını belirtti.
KÖMÜRCÜLER OSB ALANI VE ÇEVRESİNE 1500 KONUT
Bakan Kurum ayrıca Kömürcüler OSB ve çevresinde yapılacak yeni kamulaştırma ile Dilovası’na ve Dilovası halkına yakışır bir kent olması için bu bölgeye 1500 konut inşa edileceğin ve yeni bir şehir yapılacağını kaydetti. 
KOMİSYON ÇALIŞMA YAPTI
2019 Yerel seçimlerinin ardından Bakanlık yetkilileri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi’nin yaptıkları çalışmalar sonrası birkaç yer belirlendiği ve Kömürcüler OSB’nin bu belirlenen alanlardan birisine taşınacağı öğrenildi.