06 Mayıs 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara14°C
  • Rize12°C

İMES OSB'DE 3 BİN 500 KİŞİYE İŞ KAPISI AÇILACAK!

İMES OSB’de Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi kurmak için 10 Milyon lira destek olacaklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli’de 3 bin 500 kişiye iş kapısı açılacağını söyledi.

İMES OSB'de 3 Bin 500 Kişiye İş Kapısı Açılacak!

17 Haziran 2020 Çarşamba 11:41

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli Sanayi Odası’nın aylık meclis toplantısına bağlandı. Bakan Varank, “Yıl başından bu yana Kocaeli’nde 3 buçuk milyar liralık sabit yatırıma teşvik belgesi verdik. Bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte 3 bin 500 vatandaşımıza yeni iş kapıları açılacak” dedi.

İMES OSB’YE MÜKEMMELİYET MERKEZİ KURULACAK
“Geçen cuma İMES OSB’den bir heyeti Bakanlığımızda ağırladık. İMES OSB’de Kalkınma Ajansımız desteğiyle Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezini kuracağız. 16 milyon liralık bu projenin 10 milyon lirası ajansımız tarafından finanse edilecek”

2 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLECEK
İnşallah Ağustos ayında da projenin temelini atmak üzere Kocaeli’ne gelmeyi planlıyorum. Bu merkezin hayata geçmesiyle; sanayinin ihtiyaç duyduğu vasıflı işgücünü yetiştirmek üzere yılda 2 bin kişiye eğitim verilecek, firmaların yenilikçi ürün geliştirme kapasitesi artırılacak, yalın üretim ve verimlilik konularında firmalara danışmanlık desteği verilecek.