07 Mayıs 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara12°C
  • Rize16°C

KOCAELİ'DEKİ VAKA SAYISI

Koronavirüs salgın sürecinden bu yana Kocaeli'de yaklaşık 96 binin üzerinde virüs testi yapıldı. Testlerin pozitif oranları ise yüzde 7 olduğu öğrenildi.

Kocaeli'deki vaka sayısı

24 Mayıs 2020 Pazar 12:20

Ülkemizde koronavirüs salgını, yetkililerin açıklamaların göre kontrol altına alınmaya başlandı. Süreçte halen daha test sayıları fazlalığını korurken Türkiye genelinde son 5 günde yapılan testlerin 10'da 1'i Kocaeli'de yapılıyor. İl Pandemi Kurulu öncülüğünde yapılan çalışmalar neticesinde günlük 3 bin ile 3 bin 500 arasında test yapılıyor. Kocaeli'de 11 Mart'tan bu yana 96 binin üzerinde test yapılırken yapılan testlerin pozitif oranı ise yüzde 7 olduğu biliniyor.

TEST SAYILARI OLDUKÇA İYİ

Koronavirüs salgını sürecinde Kocaeli'de kurulan Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda kurulan PCR Laboratuvarı'nda bugüne kadar 42 bin, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kurulan laboratuvarda 22 bin 500, Gebze Teknik Üniversitesi'ndeki laboratuvarda ise 23 bin PCR testi yapıldı.

VAKA ORANI ORTALAMANIN ALTINDA

Gebze Teknik Üniversitesi'nde yapılan testlerde pozitif vaka oranı yüzde 36, Kocaeli Üniversitesi'nde yapılan testlerde pozitif vaka oranı yüzde 12, Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda yapılan testlerde pozitif vaka oranı yüzde 9 oranındayken, yapılan ve içinde Ankara’ya da gönderilen 9 bin testin olduğu yaklaşık 96 bin testte ortalama pozitif vaka sayısı yüzde 7 oranında. Yetkililer ortaya çıkan oranın Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirtti