18 Mayıs 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C
  • Rize15°C

KARAR ONAYLANDI! İŞTE YENİ ÜNİVERSİTE DETAYLARI

Corona virüs salgını nedeniyle yapılamayan eğitimlerin telafisine ilişkin düzenlemeyi de içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi. Teklifte, Ankara'da ve Kocaeli'de yeni üniversiteler kurulması da var.

Karar onaylandı! İşte yeni üniversite detayları

15 Nisan 2020 Çarşamba 12:26

Yükseköğretimde yeni düzenlemeler getiren teklifin tüm maddeleri TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Teklifin tümünün oylanması bugünkü birleşimine bırakıldı.

Teklife göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.


Kocaeli'nde, Avrupa Eğitim Vakfınca Yükseköğretim Kanunu'nun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kişiliğine sahip Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kuruluyor.

Bu üniversite, rektörlüğe bağlı olarak diş hekimliği fakültesinden, sağlık bilimleri fakültesinden, mühendislik ve doğa bilimleri fakültesinden, lisansüstü eğitim enstitüsünden ve Avrupa Meslek Yüksekokulundan oluşacak.

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanan Avrupa Meslek Yüksekokulunda halen öğrenimlerini sürdüren öğrenciler ve öğretim elemanları ile Avrupa Meslek Yüksekokulunun mal varlığı, adı geçen üniversiteye devredilecek.

İkinci lisansüstü öğretime kabul edilecek öğrencilerin ödeyecekleri öğrenim ücretini, maliyetleri dikkate alarak YÖK tarafından belirlenecek üst limiti aşmamak şartıyla ilgili üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü yönetim kurulu tespit edecek.