20 Mayıs 2024
  • Kocaeli22°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C
  • Rize19°C

ÇİLER, İL'DE GEBZE'NİN SORUNLARINA DEĞİNDİ

2019 yılı ekonomi toplantısına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'un davetlisi olarak katılan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze'nin sorunlarına değindi.

Çiler, İl'de Gebze'nin sorunlarına değindi

31 Aralık 2019 Salı 09:27

Çiler, 'Üretim merkezlerinin çoğu Gebze’de ancak merkezi İstanbul’da olduğu için çile çekiyoruz. Vergi daireleri İstanbul’da olduğu için vergiler İstanbul’a kayıyor' dedi.Dün Kocaeli Valiliğinde düzenlenen ekonomi toplantısına katılan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler şu sözleri kaydetti:”Üretim merkezlerinin çoğu Gebze’de ancak merkezi İstanbul’da olduğu için çile çekiyoruz. Vergi daireleri İstanbul’da olduğu için vergiler İstanbul’a kayıyor. Büyükşehir statüsünde olan 30 ilde UKOME sıkıntısı var. Gebze’de UKOME’nin tanımının yeniden yapılması lazım. Ulaşımda yaşanan sıkıntıların giderilmesi noktasında Kadıköy-Tavşantepe metro hattının bölgemize kadar uzatılması da bölgemiz için çok önemli olacaktır.'

VERGİ DAİRESİNDE OLASI BİR DEPREMDE ÇOK KAYIP OLUR
'Gebze çok şanslı bir yer. Denizimiz var ama denizden ulaşım sağlayamıyoruz, İstanbul’a deniz ulaşımı sağlanmasını sıklıkla dile getirdik ancak hep geçiştirdiler. Burada yaşayan herkesi alkışlamamız lazım. 3 vergi dairesi var Gebze’de. Vergi dairesinde çalışanların bulunduğu yer yüzde yüz riskli bir bina. Son depremde de bunu gördük. Çok geciktik yarın bir sallantı olsa kayıp büyük olur. Buna bir çözüm bulunması gerekli' dedi.