17 Mayıs 2024
  • Kocaeli10°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara8°C
  • Rize10°C

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) polislerinin terör propagandası yaptıkları iddiasıyla HDP’li yöneticilere yaptığı operasyonun yankısı devam ederken, gözaltına alınanlar arasında CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Osman Kurum’un da olduğ

CHP’li meclis üyesi gözaltına alındı

28 Kasım 2019 Perşembe 14:21

Geçtiğimiz salı günü Gebze merkezli bir terör operasyonu gerçekleştiren polisin gözaltına aldığı isimler arasında, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Osman Kurum’un da olduğu ortaya çıktı. 31 Mart yerel seçimlerinde 9’uncu sıradan meclise giren Osman Kurum’un diğer şüpheliler gibi TEM Şube Müdürlüğü’nde sorgusu devam ediyor. Osman Kurum’u araştırdığımızda HDP patentli bir isim olduğu karşımıza çıkıyor.
CHP GEBZE NASIL BİR YOL İZLEYECEK ?
Bu çerçevede 1997-2001 yıllarında Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasında faaliyet gösterdiği öğrenilen Kurum, BDP, HDP ve DBP Kocaeli İl Örgütleri’nde ise aktif olarak eylem organizasyonlarında bulunmuş. Sosyal medya hesabında ise geçmişe dönük HDP’li Milletvekillerinin yaptığı açıklamaları paylaşan Kurum hakkında CHP Gebze İlçe Başkanlığı’nın nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Bu arada şahısların TEM Şube’deki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.