16 Mayıs 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C
  • Rize14°C

GEBZE'DE 20 FABRİKA İÇİN YIKIM KARARI

Gebze Belediyesi Pelitli Mahallesi sınırları içinde yer alan 20 adet işletme için ruhsatı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı çıktı.Yıkımla ilgili olarak kararın işyeri sahiplerine tebliği edildiği belirtilirken geçtiğimiz günlerde inşaatına yeni başlanın

Gebze'de 20 fabrika için yıkım kararı

29 Mayıs 2014 Perşembe 14:26

30 Mart seçimlerinin ardından mahalle olan Pelitli Köyü sınırları içinde yer alan 20 işyeri hakkında Gebze Belediyesi tarafından ruhsatsız çalıştıkları gerekçesiyle yıkım kararı çıktı. Söz konusu karar işyerlerine tebliğ edildi. İşyeri sahipleri belediyenin yıkım kararının ani olduğunu ve büyük yatırımla kurulan işyerlerinin yıkılmasıyla birlikte çok sayıda kişinin işsiz kalacağını söylediler. Fabrikaların taşınması için 15 günlük bir süre verildiğini de söyleyen işyeri sahipleri, “15 gün içinde işyerlerindeki makineleri nasıl boşaltacağız? Bu işyerleri milli servettir yazık ediliyor. Biz üretim ve istihdam yaratıp bölgemize, ülkemize artı değer kazandırıyoruz. Bu kararın gözden geçirilmesi gerekiyor. “diye konuştular.


MUHTAR TEPKİ GÖSTERDİ

Pelitli Muhtarı Kafer Ceyhanlı ise bu işyerlerinin yıkılmasının her açıdan olumsuzluk yaratacağını belirterek, “20 işyerinde 2 bine yakın insan çalışıyor. Bu insanların aileleriyle birlikte sayısı 5-6 bini buluyor. Ruhsatı yok diye eğer bu işyerlerini yıkmak istiyorsanız o zaman niçin yıllardır üretim yapılmasına izin verildi? Ayrıca bu fabrikalarda genellikle köyümüzden insanlar çalışıyor. İşyerlerinin kapatılmasıyla birlikte çok sayıda kişi issiz kalacak. Belediyenin bu kararını gözden geçirmesi gerekiyor” dedi.

fabrika-yikim.jpg