02 Mayıs 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C
  • Rize18°C

YEREL SEÇİMLERDE 17 MİLLETVEKİLİ YARIŞIYOR

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan AK Parti'den 3, CHP'den 5, HDP'den 6, İYİ Parti'den 2 ve bağımsız olarak da 1 milletvekili olmak üzere 17 milletvekili, seçimlerde belediye başkanı olmak için yarışacak.

Yerel seçimlerde 17 milletvekili yarışıyor

20 Şubat 2019 Çarşamba 09:46

TBMM Başkanlığından istifa eden Binali Yıldırım AK Parti İstanbul ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olurken, Aydın milletvekili Mustafa Savaş'da Aydın'ea aday olarak gösterildi..

CHP'de  İzmit Belediye Başkan adayı Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, Bolu Belediye Başkan adayı olarak milletvekili Tanju Özcan, Bursa Osmangazi Belediye Başkan adayı Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve  Ordu Belediye Başkan adayı olarak da Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel gösterildi..

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, kendi seçim bölgelerinden olarak gösterildi.. 

MHP'den ihrça edilen Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta'da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını ilan etti.

HDP'den ise 6 milletvekili yerel seçimlerde aday oldu. Diyarbakır Milletvekili Adnan Selçuk Mızraklı Diyarbakır, Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy Bingöl, s,  Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan Van, İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm Kocaeli, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen Kars ve Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Ankara'nın Çankaya ilçesinden belediye başkanlığı için yarışacak.