30 Nisan 2024
  • Kocaeli13°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • Rize16°C

GEBZE MECLİSİNDE BALLIKAYALAR KONUŞULDU!

Gebze Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Adnan Köşker’in öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda Gebze Belediyesi CHP Meclis Üyesi Salih Işık, Ballıkayalar’a dikkat çekerek, “Bu konunun üstüne düşülmesi gerek” dedi.

Gebze Meclisinde Ballıkayalar konuşuldu!

04 Ocak 2019 Cuma 09:10

Gebze Belediyesi'nin 2019 yılı ilk meclis toplantısı Adnan Köşker’in öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıya 2019 temennilerini ileterek başlayan Gebze Belediyesi Başkanı Adnan Köşker, “Bu yılda dünya barışı sağlanmasını ve ülkemizin dünya ekonomisinde ilk 10’a girmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu. Yapı Kayıt belgelerinin tahsisi ve Hürriyet-Yavuz Selim Mahallelerinde uygulamanın nasıl yapılacağı konusunda da konuşan Başkan Köşker, “Belediye mülkiyeti ve 2B olan yerler var. Bunların toplamı 3 bin 500 binayı buluyor. Biz talepleri toplayarak görmek istiyoruz. Bu onlara mülkiyet hakkını sağlıyor.  Yapı kayıt belgesi vatandaşlara avantaj sağlayacak. Bu belge arsaya değil, binaya veriliyor. Gelen talepler üzerine satış fiyatlarını belirleyeceğiz. Vatandaşın bizde değer beyanları var. Bölgede planlar bitti, uygulamalar da bitmek üzere. Tamamen bittiği zaman herkese nereleri hangi fiyatla alabileceklerini bildireceğiz” diye konuştu. Ayrıca meclis gündeminin 10’uncu maddesinde görüşülen Denetim Komisyonu’na 5 üye seçildi. Meclis salonuna yapılan gizli oylamayla; Seda Kardaşlar Çelik, Şemin Delipınar, İlyas Aydıner, Birol Koç, Dilek Tan denetim kurulunun yeni üyeleri oldu.

"BALLIKAYALAR YOK EDİLİYOR"
CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Salih Işık, Köşker’i Ballıkayalar konusunda bilgilendirdi, Işık konuşmasında, “Ballıkayalar’ın tam ortasından viyadük geçirme projesi var. Ballıkayalar Türkiye’nin 15 tabiat parkından birisi. Bu viyadük çalışması yavaş yavaş başladı ve çalışmalar bittiği zaman Ballıkayalar’da gezen insanlar yukarı baktığında viyadüğü görecek. Ballıkayalar Anıtlar Kurulu tarafından sit alanı ilan edilen bir yer. Merkez hükümet tarafından masa başında alınan kararla, tamamen tahrip edilecek. Bu konunun üstüne düşülmesi ve mücadele edilmesi gerekiyor” dedi.

"DOĞAYI BOZMADAN ÇALIŞILIYOR"
Işık’a yanıt veren Başkan Adnan Köşker ise çevre konusunda hassas olduklarını aktararak, “Ballıkayalar’dan viyadük geçmiyor, Tavşanlı’dan geçiyor. Burası Milli Parklar’dan ve Karayollarından izin alıp çalışmalarını başlatmış durumda. Biz de bu konuda hassas davranıyoruz. Tahrip etmeden, doğayı bozmadan çalışmalar yapılıyor. Örneğin Osmangazi Köprüsü’nde hükümetimiz çok hassas davrandı. Bu Uluslararası bir Proje” şeklinde konuştu.

"BİR ANIT YAPILMASI GEREK"
Gündem dışı söz alan bir diğer CHP Meclis Üyesi Serkan Davutoğlu ise şunları dile getirdi; “2019 dünyaya umut ve barış getirsin. Bu güne kadar birçok konuda önerge verdik ve kabul etmediniz ancak bunlara takılmadık. Fakat Ekim ayı meclisinde rahmetli Abdullah Yılmazel’in Osmanyılmaz’da bir parka verilmesini istemiştik, siz de söz vermiştiniz. Yılmazel’in adının yaşatılması boynumuzun borcudur. Aynı şekilde Gebze’de çalışıp, hayatını kaybeden gazeteci arkadaşlarımız var. Özveriyle çalışan bu arkadaşlarımızı anmak için bir anıt yapılması teklifini sunmamız gerek”dedi.