06 Mayıs 2024
  • Kocaeli18°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C
  • Rize12°C

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI 5 BAHARAT

Yemeklerimizden hiç eksik etmediğimiz bazı baharatların zayıflamaya yardımcı olduklarını biliyor muydunuz? Sağlığa pek çok yararlı etkileri olan baharatlar, metabolizmayı hızlandırıyor ve yağ yakımını da kolaylaştırıyor. İşte, zayıflamaya yardımcı 5 bahar

Zayıflamaya Yardımcı 5 Baharat

13 Nisan 2014 Pazar 10:19

Karabiber: Türk mutfağının vazgeçilmez baharatlarından biri olan karabiber, sindirime yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırır.

Kimyon: Sindirime yardımcı olan önemli baharatlardan biri de kimyon. Güçlü bir demir kaynağı olan kimyon, vücuda enerji de verir.

tarcin6_450.jpg

Tarçın: Kan şekeri seviyesini düzenleyen tarçın, tokluk hissi sağlayarak tatlı krizlerinin önüne geçer. Kolesterolü önlemeye yardımcı olan tarçın aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırır.

Kırmızıbiber: Acı kırmızıbiber capsaicin adlı bir bileşen içerir ve bu bileşen metabolizmayı hızlandırmada görev üstlenir. Yağ yakımını da hızlandıran kırmızıbiber, zayıflamada önemli rol oynar.

Zencefil: Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı koruyan zencefil, zayıflamaya da yardımcı oluyor. Metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakımını kolaylaştıran bu baharat, mikrop öldürücü özelliği ile de bilinir.