11 Mayıs 2024
  • Kocaeli13°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C
  • Rize19°C

ONKOLOJİ HASTANESİ YAKINDA AÇILIYOR

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Aracı ailesi tarafından Umuttepe Yerleşkesi içerisinde yaptırılan Onkoloji ve Palyatif Hasta Bakım Merkezi’ni, eylül ayı başında hizmete açacaklarını söyledi

Onkoloji hastanesi yakında açılıyor

06 Ağustos 2018 Pazartesi 10:29

25 MİLYON HARCANDI 

Sağlık alanında ortaya koyduğu başarılı buluşlar ve çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Kocaeli Üniversitesi, Türkiye’de bir ilk olacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Koruma Şirketler Grubu sahibi hayırsever işadamı Vefa İbrahim Aracı tarafından üniversite kampüsü içerisinde yaklaşık 25 milyon TL harcanarak yaptırılan ‘Semahat Aracı Onkoloji Merkezi tamamlandı.

 

180 YATAK KAPASİTELİ

Sadece ilimizde değil şehir dışındaki diğer illerden gelecek hastalara da hizmet verecek olan Onkoloji ve Palyatif Merkezi 180 yatak kapasiteli. Şehir dışından gelen hasta yakınlarının kalacağı refakatçi odalarının da bulunduğu merkezde tüm tıbbi cihazlar alınarak kurulumu yapıldı. Merkezde çalışacak 150 personel belirlenerek güvenlik soruşturmaları tamamlandı.

 

ONAY BEKLENİYOR

Hastaneyi hizmete açmak için Maliye Bakanlığı’na başvuru yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Sağlık Merkezi daha önce Yaşlı Bakım Merkezi olarak projelendirilmişti. Aracı ailesiyle görüşerek projede değişiklik yaptık. Bu görkemli eseri böylece ilimize ve ülkemize kazandırdık. Maliye Bakanlığı onaylarsa eylül ayı başında hizmete açacağız” ifadelerini kullandı.