06 Mayıs 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara14°C
  • Rize12°C

ZEKERİYA ÖZAK GÖREVİ BIRAKTI!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve İmar Komisyonu Başkanı olan Zekeriya Özak, İzmit Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığı için aday olmadı.

Zekeriya Özak görevi bıraktı!

03 Nisan 2018 Salı 00:08

Bilindiği gibi her yıl nisan ayında belediyeler komisyon seçimleri yapar. Ve tüm komisyonlarda bir yıl süre ile görev yapacak meclis üyelerini belirler.

AÇIKLAMA YAPTI

Yarın yapılacak İzmit Belediyesi komisyon seçimleri öncesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve İmar Komisyonu Başkanı olan Zekeriya Özak, İzmit Belediyesi İmar Komisyonu Başkanlığı için aday olmadı. Konunun yerel gazetelerde haber olması üzerine gazetemizi arayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak şunları söyledi:

ÖZGÜR İRADEMLE

“Yarın yapılacak imar komisyonu başkanlığı seçimlerine aday olmadım. Tamamen, kendi özgür irademle almış olduğum bir karardır bu. Ayrıca grup başkan vekilliği görevim vardı. O görevi de yine özgür irademle bıraktım.

İSTİŞARE EDEREK

Bu kararı yaklaşık 20 gün önce aldım. İl başkanımızla, Büyükşehir Belediye başkanımızla ve ilçe başkanımızla istişare ederek ve onların da onaylarını alarak netleştirdim. Ben bu kararı kendi irademle aldım. Beni kimse görevden almış değil. Zaten bir yıllık süremiz yarın doluyordu. Bir daha aday olmuyorum. Dolayısıyla görevden alınmam söz konusu dahi olamaz. Konunun Real ya da MİA tartışmalarıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.”