21 Mayıs 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C
  • Rize14°C

ÇETE OPERASYONUNDA 3 TUTUKLAMA

Kocaeli'de polisin silahlı suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına aldığı 7 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Oktay Öztürk ve 2 kişi daha tutuklandı

Çete operasyonunda 3 tutuklama

10 Haziran 2017 Cumartesi 14:39

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, suç örgütüne üye olmak, kurulan örgüt adına suç işlemek, örgüt kapsamında haksız ekonomik çıkar elde etmek, nitelikli yağma ve tehdit" suçlarını işlediği iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Oktay Öztürk, adliyeye sevk edilirken görüntü alan basın mensuplarına "Bana komplo kurdular." dedi.

7 kişiden Oktay Öztürk, Yavuz Aydın ve Orhan Benli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÇEKLER, SENETLER...

2 Haziran'da gözaltına alınan 9 kişinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız tabanca, 2 adet 340 bin lira meblağlı banka çeki, 3 adet 277 bin lira meblağlı borç senedi, değişik meblağlarda banka çeki fotokopileri ve çeşitli evraklar ele geçirilmişti.

Daha önce adliyeye sevk edilen 2 şüpheliden biri tutuklanmış, diğer şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.