03 Mayıs 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara17°C
  • Rize15°C

İHRAÇ EDİLEN POLİS MEMURUNA 6 YIL 3 AY HAPİS

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla yargılanan eski polis memuruna 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

İhraç edilen polis memuruna 6 yıl 3 ay hapis

01 Haziran 2017 Perşembe 09:18

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "FETÖ/PDY'ye üye olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan ve meslekten ihraç edilen polis memuru Yalçın Çilbiroğlu, tutuklu bulunduğu Silivri 3 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Tanık beyanlarının hatırlatılması üzerine Çilbiroğlu, tanıkla İstanbul'da 2011 yılında 4-5 ay birlikte çalıştıklarını belirterek, onunla sohbet toplantılarına gitmediğini kaydetti. Tanığın evine bir kez gittiğini anlatan Çilbiroğlu, onda da evde kimse olmadığını ve FETÖ kapsamında herhangi bir sohbet yapmadıklarını bildirdi. Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanığın örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığını belirterek, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Çilbiroğlu'nu "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.