03 Mayıs 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C
  • Rize14°C

FETÖ’DEN GÖZALTINA ALINAN 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları kapsamında Gebze'de gözaltına alınan aralarında akademisyenlerinde olduğu 11 kişi Gebze Adliyesine sevk edildi

FETÖ’den gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi

30 Mayıs 2017 Salı 20:55

Hain darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında Gebze'de geçtiğimiz günlerde aralarında akademisyenlerinde olduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önceden açığa alınan ve ihraç edilen 5 öğretim görevlisi, 1 teknisyen, 3 yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen 2 öğrenci yakını emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından bugün Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlıların savcılıktaki ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

2 KİŞİYE TUTUKLAMA

Adliyeye sevk edilen zanlılar savcılıkta tamamlanan işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan Mehmet Doğan ile Zeynep Şüheda Kaya ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklandı. Adem P., Abdullah Nurettin K. ve Özgür G. ev hapsi ile cezalandırılırken 6 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Öte yandan adli zanlılara yurt dışına çıkış yasağı getirildiği öğrenildi.