06 Mayıs 2024
  • Kocaeli3°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara4°C
  • Rize11°C

DİYABET HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞLIYOR

Marmara bölgesinde ilki Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı İzmit Seka Devlet Hastanesinde gerçekleştirilecek olan Diyabet Hemşireliği Sertifika programına başvurular tamamlandı.

Diyabet hemşireliği sertifika programı başlıyor

20 Nisan 2017 Perşembe 19:18

Toplumun diyabet konusunda bilinçlendirilmesinde, sağlıklı bireylerin diyabetten korunmasında, her yaş grubundaki diyabetli bireylerin tanılanması, eğitimi, tedavisi, bakımı, izlenmesi, yönlendirilmesi hizmetlerini yürüten, diyabetli bireyi, ailesini, çevresindeki bireyleri ve meslektaşlarını hastalığın yönetimi konusunda eğitecek ve danışmanlık yapacak yetkin hemşireler yetiştirmek amacı ile açılan kursa 40 başvuru alındı.

Eğitime Farklı İllerden Katılım Olacak

Kocaeli, Diyarbakır, Bilecik, Erzurum, Bolu, Antalya, Zonguldak, Balıkesir, İstanbul, Bursa, Çanakkale İllerindeki üniversite ve kamu hastaneleri ile özel hastanelerden alınan başvurular, kabul komisyonu tarafından büyük bir titizlikle incelenerek ilk etapta kursa katılacak olan 8 kursiyer belirlendi.

22 Mayıs 2017 tarihinde eğitime başlayacak

Hem teorik sınavdan, hem de uygulama değerlendirmesinden ayrı ayrı başarılı olması gereken  sertifikalandırma programı, 22 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak.  11 gün teorik, 8 gün uygulama, 1 gün laboratuvar eğitimleri sonrasında başarılı olan kursiyerler sertifika almaya hak kazanacak.