29 Nisan 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C
  • Rize20°C

3 BİN İŞLETMEYİ İLGİLENDİREN ÖNEMLİ TOPLANTI

Kocaeli Ticaret Odası başkanlığında 2 bin 930 işletmeyi ve 21 bin 325 çalışanı ilgilendiren önemli bir toplantı yapıldı

3 bin işletmeyi ilgilendiren önemli toplantı

11 Nisan 2017 Salı 10:53

İlimizde faaliyet gösteren ticari sitelerin; çevre, temizlik, güvenlik ve çalışanların eğitimi başta olmak üzere temel sorunlarına çözüm sunmak amacıyla kurulması planlanan ‘Kocaeli Ticari Siteler Birliği’nin ikinci toplantısı Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.

masalar-(1)-002.jpg

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve Meclis Başkanı Akın Doğan’ın, KOTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, KOTO Yönetim Kurulu üyeleri Halil Baylam, Abdülmelik Kalay ve Mehmet Akif Şen ile birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıya; KOTKO Toptancılar Sitesi Başkanı Birol Öztürk, İzmit Sanayi Sitesi Başkanı Muzaffer Gürfidan, Galericiler Sitesi Başkanı Fahrettin Batı, MOBESKO Başkanı Şenol Başoğul, Başiskele Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Malkoç, Meyve ve Sebze Hali Başkanı Hüseyin Balkaya, Yarımca Sanayi Sitesi Başkanı Alaaddin Alpergin, Demirciler- Keresteciler Sitesi Yetkilisi Ahmet Ulusakarya, Çarşı Yapı ve Kartepe Sanayi Sitesi temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşma gerçekleştiren Başkan Bulut, “KOTO olarak; Kocaeli’ndeki ticari sitelerdeki 2930 işyerinde, mal ve hizmet üreten, ekonomik kalkınmaya katkı sağlayan, 1.188 dönüm alanlarda 21 bin 325 kişiye istihdam sağlayan küçük işletmeler ve KOBİ’leri bir araya getirerek yerel yönetimler ve kamu kesimi arasında ilişkileri güçlendirmek ve çözümüne katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

masalar-(2).jpg

SİTELERİN SORUNLARI

Kocaeli Ticari Siteler Birliği oluşumunun öncülüğünü yapan KOTKO Başkanı Birol Öztürk, “Kentimizin ekonomik ve ticari yaşamında büyük önemi olan bu birlikteliği geliştirmek ve güçlendirmek istiyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan İzmit Sanayi Sitesi Başkanı Muzaffer Gürfidan, “Yerel yönetimlerle görüşmelerimizde başta bizim sitemiz olmak üzere eski hal çevresi ile ilgili nasıl bir düzenleme yapılacak net olarak bilmiyoruz. Hazırlandığı söylenen haritaları henüz görmedik” dedi.

Gürfidan’dan sonra söz alan Başiskele Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Malkoç sitesinin kuruluşundan sonra yaşadıkları imar sorunlarına değinirken, Galericiler Oto Ticaret Merkezi Başkanı Fahrettin Batı da yap işlet devret yöntemiyle yapılan sitelerinin tapularını almak istediklerini vurguladı.

Toplantıda söz alan ticari site temsilcileri Kocaeli Ticaret Odası’nın ortak sorunların çözümüne destek olmasının öneminde birleştiler.

masalar-(3).jpg