17 Mayıs 2024
  • Kocaeli10°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C
  • Rize11°C

NADİR YAZMA ESERLER SAHAFLARDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nda 350 yayın evinin yanı sıra 29 sahaf stanttı yer alıyor.

NADİR YAZMA ESERLER SAHAFLARDA

19 Mayıs 2014 Pazartesi 13:49

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi nadide kitap, dergi, gazete, pul, paralar ve birçok materyalin yer aldığı sahaflara öğrenci ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. 
Sahaflar Derneği Başkan Yardımcısı Tolga Gürocak, Türkiye'de birçok kitap fuarına katıldıklarını belirterek, Kocaeli Kitap Fuarı'nda gördükleri ilgi ve alakandan çok memnun olduklarını ifade etti. "Sahafların ülkenin kültür hayatına önemli katkısı vardır" diyen Gürocak, 22 yıldır sahaflık yaptığını, her yıl Kocaeli Kitap Fuarı'na geldiklerini, bu yıl da 29 sahafla fuarda yer aldıklarını belirtti.
Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi mizah dergileri, gazete ve kitapların bulunduğu sahaflarda tarihi birçok materyal bulunuyor. Nadir, eski eserler ve 2. el kitapların olduğu sahaflara Kocaeli Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin yoğun ilgisi var. Aradıkları kaynak eserleri sahaflarda bulan okuyucular, görsel anlamda çekici birçok eserle buluştu.