08 Mayıs 2024
  • Kocaeli24°C
  • İstanbul24°C
  • Ankara17°C
  • Rize18°C

İSTİKLÂL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY ŞİİRLERLE ANILDI.

Kocaeli İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü“ kapsamında güzel bir etkinliğe imza attı.

İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy şiirlerle anıldı.

15 Mart 2017 Çarşamba 09:40

Kocaeli İl Kültür Müdürlüğü Sabancı Kültür Sitesi Küçük Salon’da gerçekleştirilen program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. KOÜ Türk Dili Bölüm Başkanlığı Okutmanı Derya Kılıçkaya ise; “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy” konulu anlamlı bir  söyleyişi gerçekleştirdi. Program, Mehmet Akif Ersoy şiirlerinin okunmasıyla devam etti.

KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Kocaeli Fen Lisesi öğrencilerinden Nur Sinem Özen “İstiklal Marşı” , Yusuf Haktan Öztürkçü “ Çanakkale Şehitlerine” Ekrem Kavsuru ise “Bülbül” adlı şiirleri büyük bir coşkuyla okudu. Program sonunda İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ercan Yamen ve İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten tarafından Okutman Derya Kılıçkaya’ya teşekkür belgesi, şiir okuyan öğrencilere de Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı eseri hediye edildi.

unnamed-(4)-008.jpg

KİTAP SERGİSİ AÇILDI

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ercan Yamen, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten, Okutman Derya Kılıçkaya, kütüphane personeli ve Kocaeli Fen Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen program, Kocaeli İl Halk Kütüphanesi'nde açılan Kitap Sergisi’nin gezilmesi ve birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.