05 Mayıs 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C
  • Rize13°C

DERİNCE EĞİTİM ARAŞTIRMA'DAN KOCAELİ'DE BİR İLK

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğumhane Biriminde Doğum Destekçisi (Doula) Uygulaması Başladı.

Derince Eğitim Araştırma'dan Kocaeli'de bir ilk

13 Mart 2017 Pazartesi 15:12

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde  anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini ve niceliğini arttırmak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetlerine ulaşmalarını sağlamak amacıyla yürütülen anne dostu hastane çalışmaları kapsamında Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü Koordinatörlüğünde anne adaylarına “Doğum Destekçisi Uygulaması”  başladı.

Doğumhane de uygulanmaya başlanan doğum destekçisi hizmeti ile hastanedeki eğitimli ebeler tarafından gebelere doğum öncesi, doğum sonrası ve doğum sonu dönemde fiziksel, duygusal ve bilgisel destek sağlanıyor.

Doğum destekçilerinin en temel görevi doğum yapan annenin ihtiyaç duyduğu kutsal ve mahrem olanı korumaya yardımcı olmaktır. Anneye ruhsal ve fiziksel destek verip onu cesaretlendirir, anneye doğum dalgalarıyla daha kolay başa çıkması için nefes tekniklerini, ilaç dışı rahatlayıcı teknikler ve masaj tekniklerini uygulayarak anne adayına destek olmaktadır.

Konu ile alakalı bilgiler veren SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastane Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş “ Bu uygulamayla doğumların kısa sürede gerçekleşmesi, anne adaylarının memnuniyetinin artması, sezaryen oranlarının düşürülmesi hedeflenmektedir.Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi anne ve bebek odaklı hizmet yaklaşımını ilke edinerek anne dostu hastane olabilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam edecektir”  diye konuştu.