18 Mayıs 2024
  • Kocaeli23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara26°C
  • Rize20°C

EVET PLATFORMU, MUHTARLARI AĞIRLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘Evet Platformu’ öncülüğü altında, kentteki muhtarları ağırladı, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Evet Platformu, muhtarları ağırladı

09 Mart 2017 Perşembe 22:35

“VATANDAŞLARIMIZIN DERT ORTAĞI”

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu öncülüğünde kurulan ‘Evet Platformu’ ikinci toplantısında muhtarları ağırladı. Başiskele’de bulunan The Ness Otel’de yapılan toplantıya; Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş da katıldı. Programda muhtarlara seslenen Başkan Karaosmanoğlu, “Muhtarlarımız, vatandaşımızın dert ortağıdır. Muhtarlarımıza çok görev düşüyor. Her geçen gün köylerimizin mahallerimizin durumu daha ileriye gidecek” dedi.

 

“BİZİ ÇÖKERTMEK İSTİYORLAR”

Avrupa’nın Türkiye’nin gelişmesini istemediğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Çanakkale de yapamadıklarını içimizde yetiştirdikleri ajanlarla 15 Temmuz’da yapmaya kalktılar. Milletimiz buna izin vermedi. Etrafımızda oyunlar oynanıyor ve bu oyunlara da müsaade etmeyeceğiz. 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması, mevcut yönetim sisteminden çıkan sorunları geride bırakacaktır. Geçmişte Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında sorunlar yaşandı. Bakınız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin partilerle alakası yoktur. Söz sahibi millettir, sandıkta milletimizin önüne geliyor” diye konuştu.

 

“BU MİLLİ MESELEMİZDİR”

Geçmiş dönemlerde birçok anayasa değişikliklerin sonuca ulaşmadığını da vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Sistem değişikliği Türkiye'nin önünü açacaktır. Gelecekte kriz yaşamayalım diye evet vermeliyiz. Bu bizlerin milli meselesidir. Buna önem vermemiz lazımdır. 367 garabetini çıkaranları unutmayalım. Ne yaptık, Cumhurbaşkanını halk seçsin dedik. Oylandı ve halkımız buna evet dedi. 7 Haziran’da AK parti tek başına iktidar olamadı. Hükümet kurulamadı. Şimdi yeni sistemde Cumhurbaşkanını seçtiğiniz gün hükümet kurulmuş oluyor. Güvenoyunu da almış oluyor zaten” ifadelerini kullandı.

 

“MECLİS DAHA GÜÇLÜ KONUMA GELİYOR”

Başkan Karaosmanoğlu, “Cumhurbaşkanı, yeni sisteminde icra makamı oluyor. Yeni sistemde çok daha güçlü bir yönetim sistemi olacak. Vatandaş çok iyi takip edecek, milletimiz beğenirse tekrar seçer, istemezse seçmez. En iyi örnek aslında belediye başkanlığıdır” dedi. Muhtarlara telefonunun her an açık olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Çok güzel projeleri halkımızın hizmetine sunduk. Daha düne kadar Kocaeli’de sosyal yaşamın süreceği alan yoktu. İşte o değişim olmasaydı bu hizmetleri yapamazdık. Sistem kurulmayınca yol kat edemezsiniz. Kimsenin Cumhuriyet’le problemi yok. Sadece sistemde problem var. 16 Nisan’da bunu gidereceğiz. Muhtarlarımıza güveniyoruz. İnanıyorum ki daha güzel hizmetler yapacağız” dedi.