30 Nisan 2024
  • Kocaeli14°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara18°C
  • Rize15°C

“KARTEPE’DE HAREKET BAŞLIYOR”

Başkan Karaosmanoğlu, "Evden Okula Haydi Anneler Spora" projesi kapsamında Kartepe’de görev yapan Beden Eğitimi öğretmenleriyle bir araya geldi.

“Kartepe’de hareket başlıyor”

26 Şubat 2017 Pazar 11:48

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Evden Okula Haydi Anneler Spora" projesi kapsamında Kartepe’li öğretmenleri makamında konuk etti. Kartepe Belediyesi Kültür Müdürlüğü Kadın Kulübü Sorumlusu Nurdan Köksal liderliğinde ziyaret gerçekleştiren Beden Eğitimi öğretmenleri, kadınların ve gençlerin spor yapmaları için elinden gelen tüm çalışmaları yapacaklarını ifade ederken, Karaosmanoğlu’da, “Kartepe’de hareketli yaşam başlıyor. Kadınlarımız ve çocuklarımızın sağlıklı bir gelecek için spor aktivitelerimize katılmalarını istiyorum” dedi.

 

“KADIN, TOPLUMU DÖNÜŞTÜREN ÜLKEYE İSTİKAMET VERENDİR”

"Evden Okula, Haydi Anneler Spora’’ Projesi ile Kartepe’de hareketli yaşamın başlayacağını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Fedakârca çalışacak öğretmenlerimiz hazır, bizde hazırız. Kartepe Belediyemizle birlikte spor alanı başta olmak üzere kadınımızın hareketli bir yaşama kavuşmasını istiyoruz. Kadınlarımız ülkemizin geleceği için önemli bir potansiyel güçtür. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun, hem ailenin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak, bir evlat olarak kadın; toplumu dönüştüren ülkeye istikamet verendir” açıklamasını yaptı.

 

“KADIN UMUT İÇİNDEYSE, ÜLKE O KADAR UMUT İÇİNDEDİR”

Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur vurgusu da yapan Karaosmanoğlu, “Eğer kadın umut içindeyse, ülke o kadar umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler. Devletimizin ve hükümetimizin kadınlarımıza yönelik çıkardığı pozitif ayrımcılıklı yasalar bugün kadınlarımıza sosyal yaşamda ve iş hayatında pek çok üstünlük sağlamaktadır. Ülkemizde son yıllarda kadın-erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi konusunda atılan adımlar, ülkemizin uluslararası insan hakları standartlarına erişmesini sağlamakla kalmamış, özellikle son dönemde bölgemizdeki birçok ülkeye örnek teşkil edebilecek niteliklere sahip olmamıza imkân tanımıştır” diye konuştu.

 

“KADIN İSTİHDAMINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Kadınların başta iş dünyası olmak üzere sosyal, kültürel ve siyasi hayata katılımları son yıllarda çok önemli bir ivme kazanmıştır diyen Karaosmanoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Sizlerin çalışmaları bizler için oldukça değerlidir.  Özellikle aileye ve aile değerlerine hizmet ederek bireylerin yalnızlaştığı, değerlerin giderek yitirildiği toplumumuzda öz değerlerimizi geri kazanıma yönelik önemli adımlar atmaktasınız. Bizlere de bu noktada yol gösterici, rehber olmaktasınız. Biz de yerel yönetimler olarak kadınlarımıza sosyal yaşamda yer açacak çalışmalar yapıyoruz. Meslek ve Sanat Eğitimi kurslarımızda özellikle ev hanımlarını sosyal çevreye kazandırma noktasında önemli adımlar atıyoruz. Kadın istihdamına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz.”

 

“SİZLER İYİ Kİ VARSINIZ”

Çocuklarımızın eğitimi için yaptığımız her girişimde sürece annelerimizi de dâhil ediyor, eğitimlerimizle onlara bilinçli ebeveyn olma yolunu gösteriyoruz diyerek okuma yazma kursları açtıklarını belirten Karaosmanoğlu, “Sağlıklı yaşamın temellerini henüz çocuk doğmadan anne karnında atıyoruz. Her anneye süt yardımında bulunuyoruz. Annelerimiz daha sağlıklı olsun ve sağlıklı nesiller yetiştirsin diye sağlık için hareke geç kampanyamızı başlattık. Gerek ücretsiz spor aktiviteleri gerekse eğitimlerle önce annelerimizin daha sağlıklı bireyler olmalarının önünü açıyoruz. Çünkü biliyoruz ki anne ne kadar sağlıklı olursa yetiştirdiği birey de o kadar sağlıklı olur. Sağlıklı bir nesil sağlıklı annelerin ellerinde yetişir. Daha iyi bir Kocaeli için daha iyi bir Türkiye için sizlere her zaman ihtiyacımız var. Yaptığınız her çalışma, inanın bizlerin yapacağı yeni bir hizmetin filizlenmesine de katkı sunuyor. İyi ki varsınız” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi