30 Nisan 2024
  • Kocaeli13°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • Rize16°C

KOÜ BAŞKANINI SEÇİYOR

Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimleri bugün KOÜ Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi’nde yapılacak.Saat 14.00’te başlayıp, 17.00’ye kadar sürecek olan seçimlerde 41 fakültenin bölüm başkanı oy kullanacak.

KOÜ başkanını seçiyor

11 Ocak 2017 Çarşamba 10:30

Geçtiğimiz ay yapılan Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçiminde Ülkücülerin adayı Fahrettin Porsuk, AKP’lilerin desteklediği Metin Geldeş’e karşı 1 oy farkla seçimi kazanmıştı. 2007 yılında sonra ikinci kez konsey seçimlerini kazanan Ülkücüler büyük sevinç yaşamıştı ancak Metin Geldeş ve taraftarları seçime itiraz etmiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır’ın başkanlığındaki kurul ise itirazları değerlendirip seçimin yenilenmesine karar vermişti. Bekir Çakır’ın AKP’den daha önce milletvekili ve belediye başkan aday adayı olması Ülkücülerin kafasında şüphe oluşturmuş, Çakır’a sosyal medyada tepkiler yükselmişti.

ÇAKIR: HUKUK ÇİZGİSİNDE…

Çakır, konuya dair sosyal medya hesabından şu savunmayı yapmıştı en son: “Üniversitemizde öğrenci konsey seçimi yapıldı, bu seçime süreç ile alakalı Rektörlüğe itirazlar yapıldı, dolayısıyla Rektörlük, itirazları değerlendirme komisyonu kurdu, Rektörümüzün görevlendirmesini kurum adına emir telakki edip görevi kabul ettik. Komisyonumuz hukuk çizgisinde karar aldı ve sonrasında hak etmediğimiz eleştiri ve saldırılara maruz kaldık.” Çakır ve ekibi gerçekten hukuk çizgisinde bir sonuç almış olsa bile burada sorun AKP’lilerin desteklediği bir adayın itirazını, AKP’li bir ismin değerlendirmesiydi, tepkiler de bu yüzdendi.

TAKVİM BÖYLE İŞLEDİ

Fahrettin Porsuk ve ekibi, bu karara itiraz etti ancak mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkmadı ve seçim takvimi yeniden belirlendi. 26 Aralık Pazartesi günü adaylık başvuruları sona erdi. Ardından ise 27 Aralık’tan 2 Ocak 2017 tarihine kadar adaylar kampanyalarını gerçekleştirdi.

Sonrasında 3 Ocak tarihinde 1. tur seçimleri (bölüm, program, anabilim dalı, ana sanat dalı öğrenci temsilci seçimi) yapıldı. 4 Ocak Çarşamba günü 2. tur, 5 Ocak Perşembe günü ise 3. tur seçimleri gerçekleştirildi. 9 Ocak Pazartesi günü de fakülte, yüksekokul, konservatuvar, meslek yüksekokulu, enstitü öğrenci temsilcisi seçimleri yapıldı.

SAAT 14.00’TE BAŞLAYACAK

Bu süreçte, KOÜ’de gerginliğin daha da tırmanmaması adına Ülkücülerin isyanı sürerken MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ile AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Rektör Sadettin Hülagü ile bir araya gelerek sağduyu çağrısı yaptı. Ve 41 fakültenin bu seçimde belirlenen 41 bölüm başkanı bugün Kocaeli Üniversitesi Öğrenci Konseyi başkanını seçecek. Fahrettin Porsuk ile Metin Geldeş’in yarışması beklenen seçimler KOÜ Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi’nde yapılacak. Saat 14.00’te başlayacak seçim, 17.00’ye kadar sürecek ve sonrasında sandıklar açılıp oylar sayılacak ve KOÜ’nün yeni başkanı belli olacak.