28 Nisan 2024
  • Kocaeli12°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C
  • Rize16°C

İZMİT'TE ELLERİNDE KEPÇELERLE DENİZE GİRDİLER

İzmit Körfezi’nin ucunda, eski Buzz Restoran’ın yaklaşık 150 metre ilerisinde, ellerinde kepçelerle denize giren bazı vatandaşlar sülünez topluyor. Sülünez toplamanın Tarım Bakanlığı’nca yasak olduğu biliniyor

İzmit'te ellerinde kepçelerle denize girdiler

21 Aralık 2016 Çarşamba 15:31

İzmit Körfezi’nin ucunda, eski Buzz Restoran’ın yaklaşık 150 metre ilerisinde, ellerinde kepçelerle denize giren bazı vatandaşlar sülünez toplamaya başladı. Yaklaşık 10 kişilik bir grup bu soğuk havada, bölgedeki bir derenin denize döküldüğü noktada denize girdi ve ellerindeki aletlerle denizi kazmaya başladı. Çevredeki vatandaşlar, denize giren kişilerin sülünez topladığını söyledi. Sülünezin balık avcılığında kullanılan bir yem türü olduğu biliniyor.  Diğer yandan çift kabuklu yumuşakçalar sınıfına giren sülünezin toplanmasının Tarım Bakanlığı’nca yasaklandığı biliniyor.  

SÜLÜNEZ NEDİR?

 Ortalama 7 santimetre uzunluğunda ve 1,5 santimerte kalınlığında sarı renkte bir eti vardır. Balık avcılığında çok kullanılan bir yem çeşididir. 6 – 8 cm uzunlukta ve 1-1, 5 cm kalınlıkta kabuklu bir deniz canlısıdır.

sulunez_4.jpg