29 Nisan 2024
  • Kocaeli17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C
  • Rize19°C

DERELER SİYAH AKIYOR AMA RAPOR TEMİZ DİYOR!

Dilovası’nda atık döküldüğü belirlenen dereler ile ilgili şok bir cevap geldi. Yetkililerle göre o derelerde hiç bir şey yokmuş!

Dereler Siyah Akıyor Ama Rapor Temiz Diyor!

03 Aralık 2016 Cumartesi 09:19

Dilovası’nda yaşanan vahşi sanayinin yarattığı kirlilik herkesin malumu. Ama bu kirliliği denetleyecek, önleyecek kurumlara olan güveni sarsacak çok ciddi bir olay gündeme geldi. Bilindiği gibi Dilovası’nda bulunan sanayi tesislerine yakın derelere kimyasal maddelerin atıldığı tespit edilmişti.

Dilovası’nda Gebze Kimya Sanayinin altından geçen boru ile Eynerce Deresi’ne akan atık maddelerini, Dilovası Çevreyi Koruma Derneği ve Yeşil Alan Derneği üyeleri fotoğraflayıp ilgili kurumlara başvurmuşlar ve “bu kimyasal atık maddeler nedir” diye araştırılmasını istemişlerdi.

Yapılan incelmelerin ardından ise yetkili kurumların verdiği cevap şok etti. Yetkili kurumlar verdiği cevap ise “orada bir şey yok” oldu. Her şey ortadayken, simsiyah akan ve etrafa inanılmaz kötü kokular yayan dereler oradayken nasıl olurda “orada bir şey yok” denir. Hem de yeterli araştırma ve bilgilendirme bile yapılmadan. İşte Kocaeli böyle katlediliyor