17 Mayıs 2024
  • Kocaeli19°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Rize18°C

TSK’NIN “CHİNOOK” SAYISI ARTTI

Türk Silahlı Kuvvetlerin’nin Ağır Nakliye Helikopter ihtiyaçlarını karşılamak üzere alınan CH-47F Chinook helikopterlerinin 3’ü daha teslim edildi. Bu teslimatla TSK envanterinde toplam Chinook sayısı 6’ya yükseldi.

TSK’nın “Chinook” sayısı arttı

25 Kasım 2016 Cuma 14:55

Türkiye’nin ABD’den Askeri Dış alım Yoluyla (Foreign Military Sale/FMS) satın aldığı Boeing CH-47F Chinook yük helikopterinin, ilk 3 helikopteri Temmuz ayında TSK’ya verilmiş, pilot ve teknisyen kurslarına başlanmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri, 3 helikopterden oluşan ikinci paketi de teslim aldı. Kalan 5 helikopterin ise 2018 yılı sonlarında envantere girmesi planlanıyor.

CH-47F Chinook helikopterlerinden 6’sı Kara Kuvvetleri Komutanlığına, 4’ü Özel Kuvvetler Komutanlığına, biri ise Milli Savunma Bakanlığına olmak üzere toplam 11 helikopterin alınması hedefleniyor.

Öte yandan, teslim alınan CH-47F helikopterleri ile eğitim uçuşlarının yanı sıra harici yük taşıma eğitimleri de devam ediyor.

aa-003.jpg

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir CH-47F “Chinook” helikopteri harici yük taşıma eğitimleri kapsamında UH-1H’yi kaldırıyor.

SAVAŞLARIN EFSANE HELİKOPTERİ

İlk muharebe deneyimini 1960’lı yıllarda Vietnam Savaşı’nda kazanan ve ardından birçok ülke tarafından sayısız operasyonda kullanılan CH-47 Chinook, zaman içinde değişen ihtiyaçlara göre geliştirilen F modeliyle görevini sürdürüyor. CH-47F; yenilenmiş bir gövde, önceki modellere oranla daha gelişmiş bir kokpit, aviyonikler ve sayısal uçuş kontrol sistemine sahip.