30 Nisan 2024
  • Kocaeli15°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C
  • Rize19°C

ABD’DE MÜSLÜMAN KADINLARA SALDIRILAR ARTTI

ABD Başkanı Donald Trump başkan seçileli henüz 3 gün olmuşken, ABD genelinde Müslüman kadınlara karşı yapılan sözlü ve fiili saldırılar arttı.

ABD’de Müslüman kadınlara saldırılar arttı

12 Kasım 2016 Cumartesi 08:38

Donald Trump’ın Salı günü ABD Başkanı seçilmesiyle beraber, ülkedeki pek çok kişinin korkulu rüyası gerçeğe dönüştü. Trump’ın başkan seçilmesiyle, ülke genelinde en çok sıkıntı çekenler ise Müslümanlar. ABD’de yaşayan Hispaniklere “tacizci” diyen, Müslümanların ise ülkeye girişini yasaklayacağını defaatle dile getiren Trump, ABD’ye başkan seçileli henüz 3 gün olmuşken, Amerika’daki Müslüman, Afroamerikan ve Hispanik toplulukların sözlü ve fiili saldırılara maruz kaldıkları ortaya çıktı. San Diego State Üniversitesi’ndeki Müslüman bir kadın, yanına gelen iki kişinin Trump ve Müslümanlardan bahsettiğini ve adamlar yanından ayrıldıktan soyulduğunu iddia etti. Bir başka Müslüman Kadın ise, Chicago Üniversitesi otobüsünde, kampüse giderken, Trump destekçisi olduğunu söyleyen bir adamın yanına gelerek bıçak çektiğini bildirdi.

New Mexico’daki Albuquerque şehrinde, bir erkeğin kendisine yaklaşıp, ardından başörtüsünü çektiğini söyleyen Leena Aggad ise, Amerikan Huffington Post gazetesine “ Trump’ın başkan seçilmesinden sonra Müslümanlara karşı saldırıların artacağını tahmin ediyordum ve tabiki korkuyordum. Saldırıların gün geçtikçe daha da artacağından eminim.Artık kendimi korumak için yanımda biber gazi taşıyorum. “ açıklamalarında bulundu. Trump’ın ırkçı söylemlerinden dolayı endişe duyan ve olayların ülke genelinde daha da kötüye gideceğini düşünen Müslümanlar ABD’de, özellikle radikal ve tutucu şehirlerde artık sokaklarda güvenle dolaşamıyorlar.