28 Nisan 2024
  • Kocaeli13°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C
  • Rize16°C

ELEKTRONİK ATIKLARINIZ ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE KATKI SAĞLIYOR

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı başlatmış olduğu yeni bir kampanya ile atıl durumda olan elektronik eşyaların geri dönüşümünü sağlayarak çocukların eğitimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Elektronik Atıklarınız Çocuklarımızın Eğitimine Katkı Sağlıyor

01 Kasım 2016 Salı 11:33

Türkiye  genelinde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi ve 24 Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi ile çocukların kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlayan TEGV,  evlerde ya  da iş yerlerinde kullanılmayan elektronik atıkları geri dönüşüme göndererek çocuklarımızın hayatına etki etmeyi hedefliyor.

Peki nasıl bağışta bulunulabiliyor?

Evlerde ya da iş yerlerinde kullanılmayan elektronik eşyaların size en yakın TEGV etkinlik noktasına getirmeniz  yeterli.

Kocaeli’ndeki  toplama yeri nerede?

Akçakoca Mah. Düz Sk. No:24 TEGV Kocaeli Selma ve Mesut Kavurt Öğrenim Birimi
İzmit/Kocaeli
İletişim: 0262 526 55 45
kocaeli@tegv.org

Neden elektronik atıklarımızı geri dönüşüme göndermeliyiz ?

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yıllık 535.000 ton e-atık ortaya çıkmakta ve bu miktarın sadece 10.000 - 25.000 tonu (%2,5) geri dönüşüm firmaları tarafından toplanabilmekte ve sağlıklı geri dönüşüme tabi tutulmaktadır.

Bu atıklar bünyelerinde bulundurdukları klorlu solventler, bromlu alev geciktiriciler, PVC, ağır metaller, plastik ve gazlar, kurşun, civa ve kadmiyum gibi toksik maddeler sebebiyle çevre ve insan sağlığı açısından oldukça zararlıdır. Örneğin CRT tüpü içeren bir PC ekranının, ağırlığının yaklaşık %4-6'sı kadar kurşun barındırdığı bilinmektedir. İnsan sağlığına olan etkileri ve içerdiği değerli madenlerin geri dönüşüm yolu ile tekrar kullanıma sunulması, e-atıkların ve ihtiva edilen değerli metallerin geri dönüşümünün sürdürülebilir bir çevre sağlığı için önemini vurgulamaktadır. Dolayısıyla bu atıkların muhakkak profesyonel kadrolarca toplanarak öncelikle ayrıştırılması ve sonrasında geri dönüşümünün sağlanması Dünyamız ve yaşanılabilir bir çevre adına çok önemli bir süreçtir.